Talisport
12. märts 2010, 07:00

Rahapuudus ja ebaedu viib suusatamise ETV ekraanilt (97)

Siitmaalt kuni hooaja lõpuni ei kanna ETV üle ainsatki suusatamise MK-etappi. Miks? "On masu ja ETV-l pole raha kevadisi etappe näidata. Ning me ei tea, kas eestlased osalevadki," selgitas sporditoimetuse juht Marko Kaljuveer.

Suusatamist Drammeni sprindist alates kuni Falunini ETV ekraanil ei näe. "Ostsime teleõigused MK-etappidele kuni olümpiani," sõnas Kaljuveer. "Seega on suusahooaeg meie jaoks lõppenud."

Kaljuveer tunnistas, et on Eesti suusatajais pisut pettunud: "Pingutasime püksirihma, et suusatamist näidata, kuid eestlaste osavõtt etappidest on kaootiline. Me ei osanud arvata, et Kristina Šmigun-Vähi võistleb olümpia eel vaid kolmel korral ning Aivar Rehemaa ja sprinterid pole just teravaimas löögihoos. Seda, et Andrus Veerpalu harva võistleb, võis oodata."

Keerulisel ajal ei saa ETV endale lubada, et ostab sisse ja näitab võistlust, kus eestlased ei osale, nagu on paaril korral juhtunud, tõdes Kaljuveer. Viimati kanti üle Lahtist naiste teatevõistlust, kus startisid vaid kuue riigi kümme tiimi, kuid mitte eestlannasid.

Kaljuveer ei osanud öelda, millises mahus tuleval aastal suusatamist näidatakse: "Peame tõsiselt mõtlema ja raha lugema. Ning muidugi uurima, kes eestlastest üldse MK-etappidel osalevad. Meie suusatajad keskenduvad põhiliselt tiitlivõistlustele ega ole kahjuks Kowalczykud ja Bjørgenid, kes enamasti stardis on ja eesotsas sõidavad. Kindlasti näitame Kuusamo ja Faluni MK-etappe, mille teleõigused on meil juba olemas, ning Holmenkolleni MMi täies mahus."