Martin Müürsepa müdistamisi sel kevadel ETV ekraanil ei näe.Foto: Tairo Lutter
Talisport
19. märts 2010, 15:04

Rahapuudus viib korvpalli medalimängud ETV-st TV3 ja TV6 ekraanile? (17)

Ehkki korvpalliliit arvestas Eesti meistrivõistluste medalimängude läbiviimisel pikka aega telepartnerina ETV-ga, sundis tolle vähenenud eelarve otsima uut partnerit ning mängud on liikumas TV3 ja TV6 ekraanidele.

"Tahame näidata võimalikult palju poolfinaal- ja finaalmänge. Teiste kanalite tootmiskulud on ETV omadega võrreldes väiksemad, sama rahalise ressursi juures on võimalik näidata rohkem mänge," selgitas korvpalliliidu peasekretär Karel Loide. "ETV-ga olime ühenduses hooaja algusest peale ja rääkisime ka poolfinaalidest. Nende jutt käis aga lõpuks ainult finaalseeriast."

Korvpalliliit peab läbirääkimisi Viasat Grupiga, kelle all on ka TV3 ja TV6. Lepinguni loodetakse jõuda järgmisel nädalal. Loide sõnul tahetakse näidata kokku 10-15 mängu. Palju sõltub sellest, kes kohtuvad poolfinaalis ja kes jõuavad finaali. "Telepildi tootmine Tartust ja Rakverest on kallim kui Tallinnast," märkis peasekretär.

Küll jäävad Loide sõnul ETV-le endiselt koondise mängud - rahvustelevisiooniga sõlmiti selleks mullu viieaastane leping.