LEMMIK: Rakvere publik nautis Justin Gatlini nägemist. Foto: Joosep Martinson
Kergejõustik
4. august 2010, 06:59

Gatlin: "Nüüd otsin kena naise, kes linna näitaks!" (5)

USA sprinter Justin Gatlin, kes tegi Rakveres pärast nelja-aastast võistluskeeldu avastardi, jäi hoolimata kesisest ajast võistlusega rahule.

Kui 100 meetri eeljooksus sai ta kirja aja 10,34, siis finaalis oli kümnendiku võrra kiirem. Kuigi mõlemal juhul puhus vastutuul, valmistas isikliku rekordiga 9,85 staar pettumuse. Teise koha sai Marek Niidu ülikoolikaaslane J-Mee Samuels (10,31), kelle olümpiavõitja alles distantsi teisel poolel paika pani.

"Tunnen rõõmu, et olen tagasi spordis! Et mul on koht, kus joosta. Staadionile tulles nutsin. Tunded keesid lihtsalt üle pea," rääkis Gatlin, keda ründas pärast jooksu üle saja autogrammiküti.

Ameeriklane polnud kade – tegi soovijatega mitukümmend minutit pilti ja treis väsimatult signatuure. "Ei teadnudki, et mul siin nii palju fänne on!" hüüatas ta emotsionaalselt. Igatahes vastuvõtt oli Rakveres väga soe – enne starti ei kostunud ainsatki halvustavat vilet ning pärast etteastet jooksid pealtvaatajad sprinterile suisa tormi.

Gatlin noris finaaljooksus oma stardi kallal ja lubas pühapäeval Tallinnas juba kiirem olla.

"Eeljooks tuli paremini välja. Võtsin seda lõdvemalt. Tallinnas tahan jälle võita, muidugi võiks ka aeg parem olla," märkis ameeriklane, kes nüüd pesitseb mõne päeva Eesti pealinnas.

Millega vahepeal aega veedad? "Loodetavasti leian mõne kena daami, kes mulle linna tutvustab!" viskas Gatlin lõbusalt nalja.