PASSIB KÜLL: Nagu näha, sobivad pintsak ja lips Martin Müürsepale väga hästi. Foto: TIINA KÕRTSINI
Korvpall
7. august 2010, 08:58

Müürsepa uus amet: BC Kalev/Cramo abitreener! (12)

Eesti lähimineviku kuulsaim korvpallur Martin Müürsepp jätkab paljude teiste meie tippude eeskujul lemmikala juures treenerina! Veel kevadel Rakvere Tarva särgis kullaläikelise hõbeda võitnud mees läheb BC Kalev/Cramosse Aivar Kuusmaa abiliseks.

"Põhimõtteliselt oleme asjades kokku leppinud ja lööme käed," kinnitas Müürsepp.

Kalevi president Ivar Valdmaa ei pruugi olla klubijuhina aastate jooksul kõiki otsuseid õigesti teinud – see ongi ju tegelikult võimatu –, kuid temal on jätkunud julgust astuda atraktiivseid samme.

President Valdmaa julged valikud

Kaks ja pool aastat tagasi värbas Kalev Müürsepa kui mängumehe, kes alles oli käinud jalaoperatsioonil ning polnud teada, kas ja millal ta väljakule suudab naasta. Pärast tuli välja, et Kalevi ridades ei suutnudki.

Ent nüüd saavad Kalevi ja Müürsepa teed taas kokku. Samamoodi nagu 2005. aastal rääkis Valdmaa Kuusmaa pehmeks – riputa ketsid varna ja hakka treeneriks! Ja ses ametis juba kogenum Kuusmaa jõudis Kalevisse ringiga tagasi.

Kas pakkumine tuli Müürsepale üllatusena? "Mingil määral ikka. Mul olid veidi teised plaanid, mis polnud seotud korvpalliga," kõlas vastus. "Aga eks ma ole vaikselt ka treeneritööle mõelnud."

Tahab Eesti pikkadest lõvisid vorpida

Ainsa eestlasena NBAs mänginud 207 cm pika Müürsepa sõnul näeb Kuusmaa temas just Kalevi pikkade treenerit. "Pluss loodan ka oma pika mängijakarjääri jooksul saadud kogemusi edasi anda."

Eile Müürsepaga juttu ajades polnud veel sõlmitud lepingut ühegi Kalevi uue hooaja eesliinimehega. Kui mõni noor pikk mängija tuleks Kalevisse, kas Müürsepp püüaks tollest lõvi vorpida? "Kindlasti! Üritan igal juhul. Aga raske on midagi rääkida, sest praegu on kõik kaar-did veel nii lahti," lõi treenerituluke Müürsepas kohe põlema.

Kas viimasel ajal pokkerimaailma sukeldunud Müürsepp suudab olla piisavalt nõudlik treener? "Pole probleemi!" usub ta.

"Loomulikult pole mõtet kerget elu oodata. Saan uue kogemuse. Kunagi ei saa anda garantiid, et mul hakkab minema superhästi. Aga püüan. Mul pole enam pääsu, inimestega on kokku lepitud!" naeris 35aastane mees.

Ta lisas: "Otsuses mängis kindlasti suurt rolli asjaolu, et peatreener on Kuusmaa. Saime temaga hästi läbi mängijakarjääri ajal, tajusime teineteise mõtteid. Tema kolmeaastane projekt TTÜs meeldis mulle – meeskond mängis kiiret ja atraktiivset korvpalli."

Kalevi abitreenerina jätkab ka Alar Varrak.

Dušan Ivkoviciks saamisest veel ei unista

Martin Müürsepp mängis korvpallurina mitme maailmakuulsa treeneri käe all, neist suurimat mõju avaldas talle serblane Dušan Ivkovic .

Kas Müürsepp unistab Ivkovici saabastesse astumisest? "Võtame ikka rahulikumalt," muheles ta. "See on räige töö ja räige karjäär, mida tema on teinud. Esmalt on vaja esimesel aastal hakkama saada. Kui näen, et ma sellele tööle ei sobi, tuleb lahkuda."