Foto: JOOSEP MARTINSON
Talisport
8. september 2010, 07:01

Eveli Saue & Co reisis oma rahakoti najal Ramsau laagrisse (9)

Eveli Saue, tema elukaaslane Priit viks ja Katri Lehtla siirdusid laskesuusakoondisest eraldi Ramsau laagrisse, kes auto, kes lennukiga. Trio ka harjutab teistest eraldi, kasutades Soome lasketreeneri Asko Nuutineni abi.

Eesti Laskesuusatamise Föderatsioonil on endiselt rahaga pehmelt öeldes kitsas, mistõttu esimene Ramsau laager jäeti ära. Küll aga ei leppinud sellega Saue, Viks ja Lehtla, kes pidasid septembrikuiseid lumetrenne hädavajalikuks ning siirdusid Austriasse omal käel ja rahakotil.

Probleem tekkis logistikaga. Kolme persooni ühte autosse ei mahtunud, siis jäänuks varustus välja. Kahe autoga minna olnuks kallis ja väsitav, saati teeb Saue-Viksi iidne Toyota Corolla kahtlast häält. Sestap lunastas Saue lennupileti ja jätkas rongiga, Viks istus Lehtla autosse ning ööpäevase autosõidu järel oldi päral.

"Lennupiletid ostsin ise," tunnistas Saue, kuid lisas, et talle eraldataksegi raha sporditegemiseks. Arve polevat päris tühjaks jäänud. Esialgu. Kui Ramsau majutuse ja söömise eest tuleb ükskord tasuda, on pilt nukram.

Siiski on Saue finantspoolel ka helgemaid noote. Paar nädalat tagasi leidis ta sponsori, firma Dagöplast, tänu kellele on sügisene ettevalmistus üleüldse võimalik. Toetajad tuleb Sauel ja Viksil ise leida, helistada ja kirju saata lootuses, et mõni hea hing reageerib.

Ometi Saue ei kurda. Olukord on selline nagu on.

Ramsau valiti treeningpaigaks mõneti seetõttu, et Nuutinen viibib seal koos abikaasaga puhkusel ning aitab eestlasi, palju jõuab. Ka Nuutinenile peavad Saue ja Co ise palka maksma.

Ent miks ei treenita Eesti laskesuusakoondise vastse peatreeneri lätlase Maris Cakarsi käe all?

Saue: "Cakarsi tulek oli küllaltki ootamatu ja meil olid plaanid seks ajaks koostatud. Raske olnuks neid muutma hakata. Teisalt ei tundunud tundmatusse hüpata eriti mõistlik. Kui järgmises lumelaagris Cakarsiga koos oleme, vaatame treeningkavad üle ja kui meie visioonid kattuvad, siis mitte temaga koostööle asuda."

Esimene Ramsau laager on 15 treeningpäeva pikk, siis tullakse koju, sõidetakse suvistel eestikatel ning põrutatakse taas Austriasse. Siis juba koondisega.