DUŠŠ: Esimesed šampanjad avasid floralased Lilleküla murul, järgmised riietusruumis, veel järgmised peopaigas. Foto: TIINA KÕRTSINI
Jalgpall
1. november 2010, 07:00
Vaata galeriid!

Kas nüüd algas Flora valitsemisaeg? (3)

"Tšau, meister!" Nii tervitatakse alates üleeilsest üksteist FC Flora vutiklubis. See tervitus on veel uus ja harjumatu kõigile mängijaile, ometi on juba õhus küsimus: kas siit algas aastatepikkune võidumarss?

Flora kindlustas tiitli igasuguste üleelamisteta. Nõmme Kalju vastu asuti nobedalt 2:0 juhtima ja lõppskoor võinuks tabelisse kantud 3:0st veel palju suurem saada.

Aga tol õhtul ei omanud võidu suurus tähtsust. Ajalukku raiuti tõsiasi, et Eesti jalgpalli kauane lipulaev FC Flora on uskumatu seitsmeaastase vaheaja järel jälle Eesti meister. Kusjuures: viimne kui mängija võitis kulla esimest korda! Nagu ka Martin Reim peatreenerina.

"Hooaja eel pakuti meile mitmelt poolt kolmandat-neljandat kohta. Näiteks Kalju fännid. Täna nad nägid, mis tegelikult juhtus," võis Flora kapten Karl Palatu rinna kummi lüüa.

Promillid riietusruumis

Tegelikult juhtus see, mis juhtuma pidi. Flora valitses hooaja teist poolt nii võimsalt, et teistel (loe: Levadial) ei tekkinud lootusepoegagi.

Ju võtsid ka värsked tšempionid ise tehtut seaduspärasena – ega’s Reim muidu üsna rahulikuks jäänuks ja tõdenuks: "Võib-olla jõuab tehtu kohale veidi hiljem."

Riietusruumis pandi muusika siiski möirgama, šampanja voolama ja lagi tilkuma. Muide, jook oli mehine – kümneliitrine. "Seal saab hingates sihukese promilli sisse...!" õhkasid meistrite juurest tulnud sekretärineiud.

Staadionilt mindi edasi. "Nüüd võib. See pole kindlasti päev ega hetk, kui oleks tark kodus istuda!" muigas Gert Kams.

Norralased silmapiiril

Vaat et enim säras Flora president Aivar Pohlak. Ta tunnistas, et pikk tiitlita paus tekitas temas kui klubijuhis suure süütunde. "Kui rääkida ainult klubist, siis pole ma iial olnud nii rõõmus kui täna!" tõdes Pohlak ning tähtsustas, et äsjased tippmängijad Martin Reim ja Mart Poom on jõudnud klubi etteotsa.

Nii tema kui ka teised floralased mõtlevad juba uuest aastast. Ehk: arvestades Flora tõusvat trendi ja rivaalide raskusi, kas siit algas rohevalgete hegemoonia?

"Meie paneme igatahes selgelt juurde," lubas Pohlak. "Pikemas perspektiivis mõtleme Euroopa Liiga alagrupiturniirist, lühemas paarist uuest välismaalasest. Kaks 20-21aastast norralast, kes sealse U21 koondise lävel, on konkreetselt silmapiiril."

Reim tutvustas teist lähenemist: "Aga võib-olla teeb noorenduskuur Levadiat hoopis tugevamaks? Nagu meid tänavu. See on kindel, et tiitlit kaitsta on palju raskem kui rünnata."

"Meie tiitlivõit ajas Levadia tigedaks, nad teevad oma järeldused. Aga meie läheme ainult paremaks, kõik mängijad," avaldas Palatu veendumust.

Pohlak tõdes, et Flora koosseis muutub mõnevõrra, ent kindlaid lahkujad nimetada ei osanud.

"Meeletut müügikampaaniat kindlasti ei tule. Sisuliselt kõik, keda oleme viimase kolme aasta jooksul müünud, on jäänud välismaal pingile. Järelikult olime klubina s**t, suutsime siiski teha head äri, aga Eesti jalgpalli ei aita see kuidagi edasi," vaatas Pohlak korraga tulevikku ja minevikku.

Koondislane Kams vastas küsimusele, kas ta pigem jääks või lahkuks: "Soov on minna. Aga arutame seda Aivariga."