Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
1. november 2010, 07:00

KOMMENTAAR: Lisapreemia Reimile & Co-le! (2)

Lõpuks ometi on Levadia lõputu pikana tundunud – neli aastat ühtejutti – võidumarss lõppenud! Tore ju vahelduseks. Intriigita sport pole sport.

Samas võib tunduda: mis ses Flora võidus siis nii erilist on? Kaheksandaks maailmaimeks Martin Reimi ja tema hoolealuste triumf kahtlemata ei passi, ent mõneti mõjub muinasjutuna ometi: esimene aasta meestetreenerina, käsutuses mitte ainsatki tiitlikarastusega pallurit.

"Päris kriitilisi hetki tuli ette," kratsis Reim kukalt, kui töö üle kullatud. Ja meenutas, kuidas juuni lõpus tervitas ühes trennis kaht poissi. Ega häbenenud rõhutada: palgajama muutis võiduhetke kindlasti veel magusamaks.

Siin ei saa legendaarset keskväljameest end võõraste sulgedega ehtimises süüdistada. Kahtlemata kujunes klubijuh(t)i(de) keedetud supi ärasöömine talle debüütaasta suurimaks väljakutseks. Reim ei pipardanud ja neelas lörri koos truude kaaslastega vapralt ja vaikselt alla. Täna peab – rõhutan, peab! – Aivar Pohlak kõigile neile selle eest aitäh ütlema, sügavalt kummardama ja lisapreemia maksma.

Ülimalt positiivne, et Flora ei kavanda võidueufoorias ulatuslikku müügikampaaniat. Senine poliitika eeldaks vastupidist, seda enam, et meisterpallurit on alati hõlpsam rahaks teha. Et nüüd igale pakkumisele mõtlemata allkirja ei anta, siin näen mängus olevat Mart Poomi kätt.

Ehkki troonivahetus mõjub kodusele vutile kui sõõm värsket õhtu, kisti halastamatult haavaleht ka helladelt kohtadelt.

Need on lühidalt teie ees:

- samavõrd kui Flora tugevust näitas kaalukausside muutumine Levadia nõrkust. Olgem ausad: tänavune Levadia polnud see õige! Teistest rivaalidest pole kirjutada midagi. Neid lihtsalt pole.

- 230 pealtvaatajat mängul, kus selgus meister! Kusjuures mäng ei toimunud Kapa-Kohilas, vaid riigi esindusstaadionil. Seda saab tõesti juhtuda ainult Eestis!

- üks tulevikku vaatav oletuslik väide: pelgan, et kullavõit andis Pohlakule & Co-le signaali – nii saabki! Jah, jutt käib ikka suvisest kaosest. Või sõnastame teistpidi: ilus tabel ei vii kohale õiget sõnumit. Mis peaks olema: nii ei tohi enam iial juhtuda!