Nikolai NovosjolovFoto: Arno Saar
Sport | Muud alad
17. detsember 2010, 15:18

Eesti spordiajakirjanikud valisid aasta parimaid sportlasi (5)

Eesti Spordiajakirjanike Liidu tänasel koosolekul toimusid aasta parimate sportlaste valimised. Esikohad kuulusid Nikolai Novosjolovile, Kristina Šmigun-Vähile, Avo Keelele, meeste võrkpallikoondisele ja Kaisa Pajusalule.

Meeste arvestuses oli vehklemise maailmameistri Novosjolovi võit ülimalt kindel - ta teenis 39 esikohta 44 võimalikust ning edestas järgmisi pika ja selge vahega. Teise koha sai suusataja Andrus Veerpalu, kellele järgnesid sumomaadleja Kaido Höövelson, kettaheitja Gerd Kanter ja mitmevõistleja Mikk Pahapill.

Naiste seas oli esikohakonkurents pingelisem - võitis 30 esikohta kogunud suusataja Kristina Šmigun-Vähi kogus ja teiseks tuli tennisist Kaia Kanepi (14 esikohta). Järgnesid ujuja Triin Aljand, kaugushüppaja Ksenija Balta ja kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko.

Võistkondade seas kuulus esikoht meeste võrkpallikoondisele. Teise koha sai meeste jalgpallikoondis, kes edestas ühe punktiga tennisenaiskonda. Treenerite seas võitis Avo Keel, kellele järgnesid Anatoli Šmigun ja Silver Karjus.

Väga pingeline oli aasta noorsportlase valimine, kus esimeseks tuli sõudja Kaisa Pajusalu 101 punktiga (4 esikohta). Järgnesid vehkleja Julia Beljajeva (99 punkti ja 9 esikohta), vormelisõitja Kevin Korjus (90 punkti ja 7 esikohta), võrkpallur Oliver Venno (84 punkti ja 8 esikohta) ning judomaadleja Juhan Mettis (68 punkti ja 4 esikohta).

Aasta parimate sportlaste valimisel summeeritakse kolme hääletusrühma - spordiliidud, spordiajakirjanikud ja rahvahääletus - tulemused. Eesti aasta sportlased kuulutatakse välja 26. detsembril.