Nii valmistuti talisupluseks eelmisel aastal.Foto: Arno Saar
Talisport
7. jaanuar 2011, 14:59

Homme selgitatakse taliujumises Eesti meistrid

Kõik need, kes ootavad Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 sündmustest pisut ekstreemsust või midagi sellist, mis külmajudinad ja kananaha ihule tooks, teadku, et talisuplusfestival Pirita Open 2011 ja Eesti meistrivõistlused taliujumises peetakse 7.-8. jaanuaril Pirita jõel, TOPi jahisadama akvatooriumil, teatab ujumisliidu kodulehekülg.

Võistlused toimuvad küll laupäeval, kuid festival ise saab avalöögi juba täna, 7. jaanuaril, kui jääaugusuplusega õnnistatakse sisse võistlusbassein ning samas tähistatakse ka õigeusu kiriku traditsioonide kohaselt vettekastmisega vene jõule.

Festivali peasündmus ehk Eesti lahtised meistrivõistlused taliujumises algavad 8. jaanuaril kell 10:00 avatseremooniaga, kus esmakordselt Eestis teevad etteaste jää-kujundujumises meie naaberriigi esindajad Soomest. Pärast seda jätkavad taliujujad, kes võistlevad omavahel jäises vees 25 m rinnuli-, 50 m vabalt- ja 450 m vastupidavusujumises ning 4x25 m teateujumises.

Kohale saabuvad taliujujad Soomest, Lätist, Venemaalt Moskvast, Peterburist, Novosibirskist ja loomulikult kõikjalt Eestist. Vahetult pärast võistlusi on kõigil huvilistel võimalus ka ise jäist jõevett ja ka kohale toodud soome saunasid ning soojaveetünne proovida.

Kuna pikemad ilmaprognoosid lubavad korraliku talveilma jätkumist, saavad Pirita Open 2011 osalejad ja pealtvaatajad kogeda nii tõelist talveekstreemi kui unustamatut vaatepilti.