Jalgpall
14. jaanuar 2011, 10:01

Viljandi Tulevik läheb kohalike pallurite kätte ja hakkab mängima II liigas (14)

Seni FC Flora tütarmeeskonnaks olnud jalgpalliklubi Viljandi JK Tulevik antakse uuest hooajast taas kohalike jalgpallurite kätte ning uus meeskond asub tippjalgpalli poole rühkima II liigast.

Viljandi JK Tulevik nime all Eesti jalgpalli Meistriliiga litsentsi hoidev MTÜ FC Viljandi ja IV liiga lõunapiirkonna võitnud ja III liigasse tõusnud FC Bestra (endise nimega JK Liverpool Pub) sõlmisid kokkuleppe, mille kohaselt hakkavat Tuleviku särki kandma seni madalamas liigas südikat mängu näidanud kohalikud amatöörjalgpallurid.

Poolte sõnul on sellise koostöö eesmärk viia Viljandi JK Tulevik "paremale sportlikule ja organisatsioonilisele tasemele". Kokkuleppe tulemusel jätkab Meistriliigas järgmisel hooajal meeskond nimega FC Viljandi.

Viljandi JK Tulevik alustab mängimist Eesti meistrivõistluste II liigas Lõuna/Lääne piirkonnas senise Viljandi JK Tulevik II meeskonna asemel ja Viljandi JK Tulevik II meeskond Eesti meistrivõistluste III liiga Lõuna piirkonnas FC Bestra asemel.

Lõppenud hooajal tunnistas Eesti Jalgpalliliidu välja antav ajakiri Jalka FC Bestrat Aasta Meeskonna tiitliga, sest suures osas Tuleviku noortesüsteemist üles kasvanud Viljandi poisid suutsid amatöörmeeskonna publiku arvu viia Meistriliiga klubi omast kõrgemaks ning lõpetasid hooaja ainsa Eesti klubina ühegi kaotuseta.

Flora tütarmeeskonnana seisis Viljandi Tulevik sageli uue hooaja eel olukorras, kus meeskonda tuli nullist üles ehitama hakata, sest võistkonna tuumik suundus mängima emameeskonda.

"Kohalike inimeste minimaalne huvi oma jalgpalli esindusmeeskonna vastu oli varem ka tingitud asjaolust, et aastatega vähenes seos meeskonna ja viljandlaste vahel," ütles Õhtulehele FC Bestra eestvedaja ning uuest hooajast Viljandi JK Tuleviku president Raiko Mutle.

Erinevalt endisest Viljandi Tulevikust on uuel hooajal 2. liigas mängivas meeskonnas pea eranditult kohalikud jalgpallurid. "Mõlemad JK Tuleviku meeskonnad saavad olema segu noortest andekatest ja lootust andvatest poistest ning vanematest kogemustega meestest. Selline teineteist täiendav kombinatsioon on kindlasti hetke parim lahendus," lisas Mutle.

Meeskondasid hakkavad treenima lisaks Mutlele ka Rain Tölpus - mõlemad mehed on Viljandist pärit ning Tuleviku süsteemist üles kasvanud ja FC Flora kogemusega.

"Kuigi Viljandi JK Tuleviku näol on tegemist amatöörmeeskonnaga, olen kindel, et selline asjade käik tõstab kohalike poiste motivatsiooni kõvasti, sest eesmärgiks on ju ikkagi tõusta tippjalgpalli," lisas Mutle.

"JK Tuleviku eesmärgiks saab olema parima võimaliku jalgpalli kvaliteedi pakkumine milleks hetkel viljandlased võimelised on. Teiseks eesmärgiks on populariseerida jalgpalli Viljandis ehk pöörata rohkem tähelepanu pealtvaatajatele ning teha jalgpallielamus fännide jaoks põnevamaks."

Mutle sõnul näitasid IV liiga publikunumbrid,  et huvi jalgpalli vastu on Viljandis olemas ning uuel meeskonnal on energiat, tahtmist ja ideid, kuidas publikut köita.

"Pikemas perspektiivis näen Viljandi JK Tulevikku kohaliku mitteamatöörmeeskonnana. Tõsi on, et selleni jõudmine ei ole kerge ja nõuab aastaid pühendunult tegutsemist ning ettevõtjate toetust," lausus Mutle.

FC Viljandi saab Mulgimaa jalgpalli esindusmeeskonnaks n.ö üleminekuperioodiks, kuni Viljandi JK Tulevik jõuab tagasi tippjalgpalli, peale mida FC Viljandi meeskond likvideeritakse. FC Viljandi peatreeneriks Zaur Tshilingarashvili ja tegevjuhiks Rain Tölpus.

Nimetatud muudatuse peab heaks kiitma Eesti Jalgpalli Liit.

"Mul on väga hea meel, et kohalik initsiatiiv jõudis lõpuks meieni - pean tähtsaks, et esindusmeeskond toimiks Viljandi põhiselt, mulgi energiat ja mulgi vaimu kandes - ja et me jaksasime selle ära oodata," ütles aastaid Viljandi JK Tuleviku tegevjuhina ja treenerina töötanud Aivar Lillevere.

"Soovin uutele inimestele palju jõudu ja ideid Viljandi jalgpalli edasiviimisel. Samas pean oluliseks, et üleminekuperioodiks ei kaoks Viljandist tippjalgpall, selles mõttes on FC Viljandil täita tähtis roll," lisas ta.