Kergejõustik
15. jaanuar 2011, 08:57

Pintsaar: sportlane peab ise tervise eest muretsema (5)

Kersti ja Mehis Viru grupi praegune esinumber Liane Pintsaar ei kahtle treenerite metoodikas, ehkki ise on hetkel vigastatud.

"Kui sellist trenni ei teeks, siis ei jõuaks ka nii kaugele," leiab kolmikhüppaja Liane Pintsaar, kes tunamullu krooniti juunioride maailmameistriks, kuid tänavune hooaeg jäi tal vigastuse tõttu vahele. "Tuleb tihti füsioterapeudi juures käia, kes ütleb, mis seis on. Sportlane peab ise oma tervise eest muretsema. Ma arvan, et meie grupis tehakse üldfüüsilist ettevalmistust piisavalt, pole ainult jõutreeningud."

Pintsaar vigastas mais lõunalaagrist naastes kubemelihast, Mehis Viru sõnul langesid mitmed halvad asjaolud toona kokku. Laagris puudus tasemel füsioterapeut, reis venis tuhapilve tõttu kahepäevaseks, nõnda juhtuski, et Eestis harjutama asudes tõmbas kolmikhüppaja lihase ära. "Kindlasti oli see ka minu süü, et ma ohumärke tähele ei pannud," raputab Viru tuhka enda pähe.

Suvel saadud süst erilist mõju ei avaldanud, oktoobris sai Pintsaar uue süsti ja tundub, et kõik liigub nüüd paremuse poole. "Võistlusisu on suureks kasvanud, kuid ma ei tohi kiirustada," märgib Pintsaar, kes sisehooajal ei võistle.