Jalgpall
26. jaanuar 2011, 07:02

ESIMENE PÄÄSUKE? (3)

«Juudas! Juudas! Juudas!» kõlasid vihased hüüded, millega Tottenhami fännid salvasid 2001. aastal oma senist lemmikut Sol Campbelli, kes liitus vihaseima rivaali Londoni Arsenaliga. Kas Eesti koondislast Igor Morozovit ootab peagi sama saatus?

Igor Morozovist võib saada ainus Levadiast Florasse siirdunud jalgpallur

Tegelikult kindlasti mitte, sest erinevalt Tottenhamist pole Morozovi pikaaegsel koduklubil Levadial mitte kuskilt võtta mõndakümmend tuhandet vihast poolehoidjat. Hea, kui mõnikümmend kokku saab. Küll aga on õhus võimalus, et 21aastasest keskkaitsjast saab läbi aegade esimene Levadiast Florasse siirdunud jalgpallur.

Morozovi leping Levadiaga lõpeb 1. veebruaril. Klubi tegevjuhi Sergei Hohlov-Simsoni sõnul istuvad nad 31. jaanuaril laua taha. «Ma tean, et jutud Igori Florasse-minekust käivad. Aga tahame, et ta meie juurde jääks ja teeme selle nimel, mis suudame.»

Kui Flora soovib Morozovi enda ridadesse värvata, tuleks Levadiale maksta kasvatajaraha, ent mängija müügipotentsiaali arvestades tasuks investeering end tõenäoliselt ära. «Ei saa välistada, et Morozovist saab Flora mängija. Kui Levadia temaga kokkuleppele ei jõua ja Eesti klubide vahel tekivad muud liikumised, võime protsessi sekkuda,» lausus Flora president Aivar Pohlak.

Töö käib Pohlaku sõnul esialgu siiski teisel suunal. «Prioriteet number üks on aidata Morozov välismaale mängima, aga see ei pruugi õnnestuda. Hetkel on ta testimisel Belgia kõrgliigaklubi Charleroi juures.»

Morozoviga Õhtulehel eile ühendust saada ei õnnestunud.

Olgu öeldud, et «läbi aegade esimese» all peame silmas Levadia põhimeeskonnast Flora omasse liikumist. Suunal Florast Levadiasse on üks säärane üleminek toimunud – 2002. aasta talvel ekskoondislane Mark Švets –, kuid vastupidi mitte kunagi.

Küll aga on ridamisi mehi, kes mõlema hiiu eest mänginud, ent teinud vahepeal kõrvalehüppe välismaale või mõnda teise Eesti klubisse.