Foto: Joosep Martinson
Talisport
11. märts 2011, 07:06

Kristina poeg Kristhor Tomi on vägev, teeb mehe häält (77)

Kristina Šmigun-Vähi ja ta abikaasa Kristjani vast-sündinud poeg sai nimeks Kristhor Tomi. Sel lihtsal põhjusel, et ta on Kristhor Tomi nägu, selgitasid vanemad. Ja poiss olla vägev.

Kristina ja Kristjan teadsid ette, tulekul on poeg. Sestap mõtlesid nad valmis nimevariandi, ent: "Leppisime kokku, et nime paneme poisile vaid siis, kui ta on Kristhor Tomi nägu ja nimi vastab tema olemusele. Oli ja vastas," selgitas Vähi. Lõpliku otsuse tegi Kristina.

Kristhor Tomi nägi ilmavalgust Miami lähistel 2. märtsil pärastlõunal kell 4.11 USA idaranniku aja järgi. Teise lapse sünnitamine olnud märgatavalt kergem kui tütre Victoria Krisi ilmaletoomine. Kristina võttis asja rahulikult ega pabistanud teragi. Küll laps ise otsustab, millal tulla tahab.

Poeg nõuab aina süüa ja süüa

Poeg – 53,5 cm pikk ja 4,1 kg raske – tervitas maailma kõva kisaga. Ja see kisa polnud plikalik piiksumine. "Tegi mehe häält," muigas Vähi. Üsna kohe nõudnud Kristhor Tomi süüa. Ja nõuab üha enam. Rinnaga toitmine käib iga kolme-nelja tunni tagant.

Kristina taastus paari päevaga ja on valmis järgmisteks katsumusteks. "Kristina sai Victoria Krisiga hea ettevalmistuse," tõdeb Vähi. "Ta teab, et peagi ei ole loota öödele, kus magada saab. Praegu on rahulik aeg, poeg vaid sööb ja magab."

Peagi kolmeseks saav Victoria Kris on koos emaga Ühendriikides ja väikevennast vaimustuses, valmis kõigiti kasvatustöös appi tulema. Kristjani sõnul tehti korralik ettevalmistustöö, et tütar end venna kõrval tõrjutuna ei tunneks.

Kas perre tuleb ka kolmas laps?

Juba Eestis hakkas Victoria Kris inglise keelt õppima ja nüüd saab lasteaias kenasti hakkama. Isa sõnul ei kipu tütar kodus võõrkeeles rääkima, kuid kasvataja kiidab, et piiga saab kõigest aru ja ütleb üha tihemini ka ise sõna sekka.

"Üks ookeani taha sõidu põhjus oligi, et Victoria Kris inglise keele varakult suhu saaks. Tema vanuses omandatakse keeli justkui muuseas," rääkis Vähi ja arvas, et tütar on neile tulevikus tänulik.

Kas kolmas laps kah perre tuleb? Ja neljas?

Vähi: "Järgmist last otseselt plaanis pole. Aga hetkel pole maailma kõige õigem aeg uusi titeplaane seada. Samas on Kristina öelnud, et tal pole midagi selle vastu, et meil kolm last oleks."

Kristina viibib veel pisut USAs ja kui Eestis ilmas soojemaks lähevad, naaseb koju. Eestimaa suve ei tohi võõrsil mööda lasta.