Talisport
15. märts 2011, 11:42

Suri endine tippsuusataja Aavo Teigamägi

Uudis Aavo Teigamäe lahkumisest märtsikuu 12. päeval paneb eelmise sajandi kuuekümnendate aastate protokolle lappama ja kergitab taas esile selle ülimalt andeka suusamehe elu mitmeid seiku, kirjutab alaliidu leheküljel Kaarel Zilmer. 

Kääriku metsades, Hirveoru taha jäävate imeliste maastike keskel kasvanud ja sealt Restu kooli käinud Aavo sai suurema suusainnustuse Võru tehnikumi siirdudes. Treenis ta algul suusalegendi Harri Neeme ning hiljem juba Harry Arumeele käe all.

1963. aastal Murmanskis tegi ta kaks hõbedasõitu NSV Liidu juunioride meistrivõistlustel ja pääses niimoodi ka suure koondise kandidaatide nimistusse. 

Et Aavo polnud just eriline paipoiss, siis oli neid seiku palju, millele viidates teda ikka ja jälle NSV Liidu esindamisest kõrvale sai jätta. Kodus oli ta vaieldamatult Eesti parim 1966. aastal, võites kaks lühemat distantsi ja teate.

Kõige meeldejäävam teade sai tema osalusel sõidetud aga nüüdseks juba 43 aastat tagasi, kui ta koos Are Rooneti, Hain Kinksi ja Valeri Zelentsoviga tõi imelistel 1968. aasta märtsipäevadel Otepääl NSV Liidu meistrivõistlustelt hõbeda. See võimas sõit näitas, et Eesti koondis võinuks heidelda siis tipptasandil ka maailmas. 

Aavo Teigamägi (1.11.1942 - 12.03.2011) ärasaatmine toimub 16.märtsil kell 14.00 Pärnamäe krematooriumis.