Argo Golberg
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
28. märts 2011, 07:01

Golberg: Niit võiks joosta alla 10 sekundi, aga...

Eesti senine 100 meetri rekordimees Argo Golberg soovitab Marek Niidul igal juhul jätkata valitud teed ning keskenduda 400 meetri distantsile.

"Rekordid on purustamiseks," ei nuta 2003. aastal U23 EMil staadionisirge 10,28 sekundiga läbinud Golberg käest libisenud aujärge taga. "Marek jooksis hea aja, ei teinud rekordit ju sajandikuga üle. Natuke võis seda ka seniste jooksude põhjal oodata."

Spordiga lõpparve teinud 28aastane eksrekordimees näeb Niidul tulevikku siiski eelkõige veerandmailerina. "100 meetri ajast tuleks tal veel kaks kümnendikku kärpida, et Euroopas tipus olla. Maailmas poleks sellega ikka veel midagi teha. 400 meetris on Marekil praegu juba kiirus täitsa okei," mõtiskles Golberg, kelle sõnul võiks Niit jõuda ka maagilise 10 sekundi piiri alistamine, kuid see eeldaks spetsiaalset harjutamist. "Siis tuleks treeningu ülesehitust muuta."

Rekordimehe põlvest Golberg päriselt priiks ei saanud, sest 60 meetri rahvusmark 6,71 püsib endiselt tema käes. "See on nõrk rekord," ei ennusta ta sellele pikka tulevikku.