Sport | Muud alad
11. aprill 2011, 10:27

Tallinnas algavad Euroopa esimesed Wushu meistrivõistlused

Täna avatakse Tallinnas Hiina traditsioonilise võitluskunsti Wushu Euroopa meistrivõistlused, mis toimuvad 20 riigi esinduste osavõtul.

Tegemist on Euroopa esimeste traditsioonilise Wushu meistrivõistlustega - "1st European Traditional Wushu Championships 2011".

Võistluste korraldaja on European Wushu Federatsion (EWUF). Eesti poolelt kuulub korralduskomiteesse Eesti Sportliku ja Traditsioonilise Wushu Föderatsioon (ESTWF) ja Spordiklubi Julged.

"Võistluste eesmärgiks on propageerida noorte seas idamaiste võitluskunstidega tegelemist, põhilisi inimväärtusi nagu tõde, rahu, armastus, õige tegu ja vägivallatus, tutvustada tervislike eluviiside põhimõtteid, anda noortele tegevust ja ideid, mis tõstaks nende eetilis-moraalseid väärtushinnanguid, distsipliini ja vastutustunnet oma tegude eest," ütles Eesti Sportliku ja Traditsioonilise Wushu Föderatsiooni president Priit Kõrve.

Võistluse korraldamisesse ja toetamisse on kaasatud lisaks Wushu spordiorganisatsioonidele Hiina saatkond, Eesti Olümpiakomitee, Eesti Budo Föderatsioon, Tallinna linna Spordi- ja Noorsooamet ning mitmed sponsorid.

Selgituseks: Wushud ja Kungfud loetakse sünonüümideks, kuna neid on omavahel eristada praktiliselt võimatu. Wushu on tegelikult alles hiljaaegu kasutusele võetud termin, milles wu - tähendab sõda ja shu - kunsti, kung - energiat ja fu - aega mida võib ka tõlgendada kui oma oskuste viimist täiuslikkuseni.