Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
11. mai 2011, 07:00

Rock «riietati» fännide ees lahti

Tartu Rock on juba talvest saati korraldanud fännidele mängu eel analüüsitunni, kus lahatakse meeskonna taktikat eelseisvas kohtumises.

Eilse kohtumise sissejuhatuseks teatas abitreener Toomas Kandimaa, et praegu ei keskenduta niivõrd kombinatsioonidele kui mängijate individuaalsetele sooritustele. Mehed «riietati» halastamatult lahti.

Teise, laupäeval Tallinnas peetud mängu kokkuvõtet heaga alustada ei saanud – Asko Paade pani esimesel rünnakul täiesti vabaks jäetuna «ässa». «Esimese mängu kolmesed olid niikuinii olnud 18st 1 – sellega tõi Asko kohe ebakindlust,» tõdes Kandimaa.

Miinuspoolelt järgnesid näited Tsintsadze valesöötude, pikkade meeste nõrkade katete ja lühemate kiirustades tehtud visete kohta. «Mida rõhutame meestele – vältida tehnilist praaki ja valmistada visked paremini ette,» resümeeris juhendaja.

Plusspoolele oli kanda vähem.

Järgmisena võeti ette kalevlased. Neljast keskpositsiooniviskest kolm tabanud Michael Dunigani kohta ütles Kandimaa, et pigem lastakse tollel eemalt visata kui korvi all möllata. «Täna ei tohi teda nii vabalt enam viskele lasta,» oli aga teise mängu järeldus.

Kõige pikemalt võeti mõistagi ette Armands Škele. Kandimaa näitas olukordi, kuhu sattununa tahetakse lätlast näha, ja ka neid, mida kindlasti vältima peab. Lihtsaim kokkuvõte: parim, kui see mees peab eemalt üle käe viskama, ja halvim, kui tal lastakse hoo üles saanuna korvi poole liikuda.

«Kui Škele asjad välja arvata, mängisime kaitses hästi. Aga rünnakupool… Püüame paremini. On palju küsitud, miks mehed sisse ei viska? Tulge vaadake meie trenni – seal viskavad mehed sisse! Asi on peas kinni.»

Kauane Rocki mängija, endine Eesti koondislane Tarmo Kikerpill nentis eilse mängu lõppedes, et Škele ohjeldamiseks valiti õige taktika, aga mängijad ei suutnud seda alati ellu viia. «Kontserti ta sel korral ei korraldanud, aga kasutas Rocki meeste – kuidas öeldagi – lohakuse kaitses ikkagi ära,» nentis Kikerpill.