Jarmo Ahjupera on tõusnud koondise esiründajaks.Foto: Joosep Martinson
Jalgpall
26. mai 2011, 00:13

Tarmo Rüütli: "Kaotus on ikka mõru. Aga Ahjupera on üle mõistuse hea!"

Eesti jalgpallikoondise peatreener Tarmo Rüütli leidis kaotusest Baskimaale mõndagi rõõmustavat, eelkõige ründaja Jarmo Ahjupera tegutsemise.

"Suurt vahet pole, kas ametlik või mitteametlik mäng - mõru tunne on pärast kaotust ikka," hindas Rüütli. Ent lisas kohe: "Aga küll leiame ka lohutust, positiivset oli piisavalt: väga ilus värav, veel palju võimalusi ja mitme noorema mehe kena tegutsemine."

Ta leidis vaid kiidusõnu debütant Mikk Reintamile ning tavapäraselt harva valikusse pääsevatele Gert Kamsile ja Taijo Tenistele. Erilise ülistuse teenis aga ründaja Jarmo Ahjupera.

"Ärge seda nüüd väga rasvaste tähtedega kirja pange, aga ta on ikka üle mõistuse hea. Ma ei oska ühelt ründajalt palju rohkem tahtagi: võtab palli omaks nii pea kui jalaga, leiab pidevalt jätke, ülevaade toimuvast on pidevalt olemas. Küps ja treenerile ideaalne ründaja. Küll ka koondises väravaid tulema hakkab."

Kuna Konstantin Vassiljev jääb Itaalia-mängust eemale ja Aleksandr Dmitrijevi vaevab kerge vigastus, proovis Rüütli esimesel poolajal keskväljal Ragnar Klavanit. "Kui teda seal vaja peaks minema, on tal värske kogemus olemas," põhjendas Rüütli.