Foto: Arno Saar
Jalgpall
17. juuni 2011, 06:58

Raio Piiroja kaitseb jalgpallureid (26)

Eesti jalgpallikoondise kapten Raio Piiroja kaitseb alajuht Aivar Pohlaku kriitikatule alla sattunud mängijaid.

Meeskond reisis eile Lõuna-Ameerikasse, pardal kaheksa debütanti ja vaid kolm põhikohaga koondislast – Dmitri Kruglov, Sander Puri ja Pavel Londak. Seejuures räägiti ka nemad nõusse sisuliselt kaheteistkümnendal tunnil.

Kuna heitlused Tšiili ja Uru-guaiga ei toimu FIFA ametlikel mängupäevadel, jäid ülejäänud olulised tegijad eemale kas klubi soovil või eelistasid ise puhata.

Puhkust eelistanute osas esines Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak eilses Õhtulehes terava kriitikaga, öeldes: "Näen Fääri saarte ja neil mängudel selgeid seoseid. Viimase aja edu ja veel mõned asjaolud on teatud staarmängijate ego viinud seisu, kus saame juba rääkida otsesest kahjust nii valikgrupi tabeliseisule kui ka koondise arengule kaudsemalt."

ETV usutluses lisas Pohlak, et "jalgpallur peab puhkama ka, aga alati saab teha kompromisse, kui hea tahe on olemas."

Kas või nädal kodus!

Ehkki koondise kapten Raio Piir-oja ei kuulu ise puhkajate leeri, kaitses ta meeskonda.

"Jalgpalluril on maksimaalselt kolm-neli puhkusenädalat – kellel talvel, kellel suvel. Suvised puhkajad juba loovutasid sellest kaks koondise heaks, osaledes mängudel Baskimaa, Itaalia ja Fääri saartega. Minu arvates on ebasünnis nõuda, et ka ülejäänu peaks sõprusmängude tõttu ära jätma," sõnas Piiroja.

Ta lisas: "Profijalgpallur ei ole tõesti masin. Üks on füüsiline pool, teine vaimne. Olen elanud pool elu välismaal ja tean omast käest, kuivõrd ootad isegi üht nädalat, et saaks olla oma päriskodus kallima ja kogu perega! Nii valus, kui see vähenegi ära võetakse! Lähed siis tagasi tööle, ja oled sama tühi kui hooaja lõpus. Arvan, et ka koondisele ei ole pikemas perspektiivis sellisest mängijast kasu."

Piiroja arvas, et kriitika on suuresti ajendatud valusast kaotusest Fääri saartel, küll aga vaidles vastu, et meeskond ei pinguta.

"Ei saa kuidagi nõus olla, et me ei anna endast kõike. Panen pea panti – kõik tahavad ja pingutavad. Kas või sel viimasel korral mängisid kutid süstidega! Pahane on kõigil õigus olla, aga ebaõiglaselt süüdistada mitte."