Marko Albert stardib pühapäeval raskele triatlonile Austrias. Foto: Joosep Martinson
Sport | Muud alad
2. juuli 2011, 11:59

Marko Albert stardib homme ühel Euroopa tähtsaimal triatlonil

Pühapäeval, 3. juulil stardib üks Eesti edukaimatest triatleetidest Marko Albert Austrias toimuval Kärnten Ironman täispikal triatlonil. Ligi 3000 võistleja konkurentsis tuleb finišijooneni jõudmiseks läbida 3,8 km ujumist, 180 rattasõitu ning maratonidistants jooksmises ehk 42,195 km. Sihiks on koht poodiumil.

"Tegemist on ühe tähtsaima triatloniga Euroopas, kuhu tulevad paljud professionaalid, et heidelda kõrgete kohtade ja Hawaii Ironmanile kvalifitseerumiseks vajalike punktide eest. Lisaks sellele olen endale eesmärgiks seadnud Eesti rekordi täispikas triatlonis. Selle saavutamine sõltub muidugi ka palju ilmastikuoludest," kirjeldab homme hommikul kell 7.00 stardijoonele asuv Marko Albert.

Kärnten Ironmanil võitmiseks tuleb alistada mitmed nimekad vastased. Neist tugevaimaks on Austrias juba viis korda järjest võidurõõmu maitsnud belglane Marino Vanhoenacker, kes muuhulgas tuli mullu aasta tähtsaimal võistlusel, Hawaii Ironmanil kolmandaks.

Kohta poodiumil püüavad kindlasti ka Michael Weiss Austriast, kes on tänavu võitnud kaks triatloni USA-s ning olnud kahel korral esikolmikus ning tugevad tegijad Stephen Bayliss Suurbritanniast ja Josef Major Ungarist.

Alberti sõnul on ettevalmistused hooaja avavõistluseks sujunud hästi. "Vigastused, mis mind kolmel viimasel hooajal segasid, on hakanud taanduma. Samuti õnnestus ellu viia iga treening, mis oli planeeritud. Olen protsessi siiani nautinud ja loodan, et see viib pühapäeval ka ilusa tulemuseni," lisab triatleet.

75 000-dollarise auhinnafondiga Kärnten Ironmani saab jälgida ka veebi vahendusel. Täpsema info selle kohta leiab aadressilt: http://www.ironmanaustria.com/event/news_article.asp?id=308&MicroSiteID=5

Võistlust korraldatakse tänavu juba 14. korda ning osalejaid oodatakse enam kui 40 riigist. Suursündmuse eelarve ulatub 2,2 miljoni euroni.