Voronova tulistas suure eesmärgi – olümpiapääsme – viimaks pihuks ja põrmuks. Foto: MATTI KÄMÄRÄ (Põhjarannik)
Sport | Muud alad
6. august 2011, 09:00

OLÜMPIALE: Anžela Voronova tegi Eesti laskeajalugu! (3)

42aastane Anžela Voronova tuli EMil Belgradis kuuendaks, tagas pääsu Londoni olümpiale ning naeris: "Vanust vaadates peaksin pensionile minema, mina aga alles alustan spordiga."

Voronova on kuulunud erinevatesse N. Liidu koondistesse ning tulnud kolm korda sõjaväelaste maailmameistriks, kuid "see õige saavutus" (nagu ta ise nimetab) sündis alles 42 aasta vanusena.

"Pääs olümpiale on kindlasti mu karjääris midagi erilist, see kõige-kõige," tunnistas Narva-Jõesuu sportlane eile Belgradist, kui pilet Londonisse taskus. Ühtlasi sai temast esimene Eesti kuulilaskur, kes taolise märgi maha pannud.

Voronova lõpetas 3x20 lasku väikepüssist standardharjutuse põhivõistluse neljandana. Et viiel kaheksast finalistist oli olümpiapääse juba varem tagatud, tähendas see: ka Voronova on raudselt sihil! Nii järgneski mõnetine pingelangus ning finaalis langes Voronova kuuendaks. Medalist jäi lahutama ligi viis silma.

"Tundsin end finaalseerias rahulikult ja kergelt. Pinged olid maas, aga see tõi ka vigu," sõnas kogenud laskur.

Samas tundis ta võistluspäeva kokku võttes ainult rõõmu: "Olin seda hetke kaua oodanud ja tegelikult ka juba ammu selleks valmis olnud. Aga alles nüüd õnnestus, õigel ajal õiges kohas. Sisuliselt täitsin eesmärgi viimase võimalusega."

Tegelikult oli Voronova juba Pekingi olümpialennukile astumisele ülilähedal ("Paraku jäi alati üks-kaks-kolm punkti puudu."), nüüd ei jätnud ta enne järgmist aastat enam midagi juhuse hooleks.

Kaitseväes kaprali auastet kandev Voronova ei ütle, kaua veel tulejoonel püsida soovib. Vastab hoopis, et tervis pole seni alt vedanud.

"Vanust vaadates peaksin pensionile minema, mina aga alles alustan spordiga," võis ta pärast eilset saavutust julgelt muiata. "Aga ma ei ütle kindlasti, et lähen olümpiale ainult osalema. Kui suutsin olla EMil medalite läheduses, siis järelikult olen suuteline võistlema ka kõige tugevamatega."