Foto: kalev lilleorg
Talisport
15. august 2011, 06:58

Eveli Saue kohaneb tööinimese eluga (1)

Ehkki kevadel tippspordist taandunud Eveli Saue krooniti nädalavahetusel Otepääl suvebiathlonis kahekordseks Eesti meistriks, ei tekitanud hea etteaste temas soovi hakata uuesti täie pingega harjutama.

"Sellest, mis siin oli, on tippsport kaugel," ütles 27aastane Saue otsekoheselt. Ja lisas muigamisi: "Mul on praegu saiavorm. Täna (pühapäeval – toim) oli juba raskem kui eile. Võib tunduda mis iganes, et kaks Eesti meistri tiitlit ja laupäeval ka hea laskmine, aga pühendun teistele asjadele."

Õhtulehe andmetel töötab Saue firmas Webmedia. "Tasapisi teen erialast tööd," rääkis ta. "Ma ei tahaks sellest täpsemalt rääkida, hoian madalat profiili. Praegu olen pooleldi õpipoisi ametis."

Saue harjutab ligi kümme tundi nädalas. "Nädalavahetustel olen Otepääl Priidule (elukaaslasele Priit Viksile – toim) seltsiks," lausus ta. "See on paras koormus mingisuguse taseme säilitamiseks. Aga sel talvel mul ambitsioonikaid plaane pole. Võib-olla osalen mõnel üksikul võistlusel."

Saue võimalik naasmine tippsporti sõltub mitmest asjast. "Kui tavaliselt küsivad ajakirjanikud pärast võistlust, mis tunne on, siis nüüd ütlen ise, et ma vaatan, mis tunne on," arutles Saue. "Eesti meistrivõistlustel kogetud tunne ei kutsunud tagasi."

Samas rõhutab Saue, et talle meeldib võistelda. "Et tipptasemel sobiks protokolli vaadata, selleks tuleb väga palju tööd teha," nentis Saue. "Ka taustajõud peavad heal tasemel olema. Kuid näen, et olukord pole paremaks läinud."