Andrus Veerpalu teisipäeval pressikonverentsil.Foto: Tairo Lutter
Talisport
25. august 2011, 15:04

Prokuratuur: Veerpalu juhtumiga seoses pole kriminaalmenetluseks alust (14)

Riigiprokuratuuril puudub seoses Andrus Veerpalu dopingujuhtumiga informatsioon, mis annaks alust toimunu suhtes kriminaalmenetlust alustada.

Juhtiv riigiprokurör Heili Sepp ütles Õhtulehele, et dopingu kasutamine ei ole Eestis süüteoks tunnistatud, küll aga on kuritegu ravimi väljakirjutamine dopinguna kasutamiseks, ravimi dopinguna kasutamisele kallutamine või ravimi dopinuna üleandmine.

"Prokuratuuril puuduvad andmed selle kohta, et Andrus Veerpalule oleks keegi väljastanud retsepti ravimi dopinguna kasutamiseks, talle dopingut üle andnud või et keegi oleks sportlast dopingu kasutamisele kallutanud," kommenteeris Sepp Õhtulehe küsimuse peale.

Sepa sõnul pole ka tõestatud, kas Veerpalu tarvitas dopingut. "Ainus teadaolev objektiivne asjaolu seoses FISi otsusega on kinnitus, et sportlase organismist tuvastati lubatust kõrgem kasvuhormooni tase. Avaldatud on erinevaid arvamusi, kas tegemist on dopingu kasutamisega või on selline kasvuhormooni tase tekkinud teatud tingimuste koosmõjus, kuid üheselt võetavaid fakte nende kinnituseks pole esitatud. Seega ei ole prokuratuuril sellist infot, mis annaks aluse kriminaalmenetluse alustamiseks karistusseadustiku paragrahvi 195 tunnustel."

Rahvusvaheline Suusaföderatsioon FIS määras Andrus Veerpalule kasvuhormooni tarvitamise eest kolmeaastase võistluskeelu. Veerpalu kavatseb otsuse kaevata Rahvusvahelise Spordiarbitraaži Kohtusse.