Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
2. september 2011, 06:49

Taimsoo: peame rohkem trenni tegema (1)

Allar Raja ja Kaspar Taimsoo on pärast 2009. aasta MM-pronksi võitmist liikunud kergelt langevas joones ning nad tõdesid, et andsid eilses MMi poolfinaalis Bledis neljandat kohta saades endast kõik. Sedavõrd kõik, et Taimsoo tühjendas hommikusöögi Bledi järve kaladele.

"Ühelt poolt tegime täna hea võistluse, sõitsime maksimaalse välja. Teisalt tahtsime muidugi jõuda A-finaali," tõdes Taimsoo. "Soojendus oli hea, vee peal oli hea. Peame peeglist endale näkku vaatama ja veel rohkem trenni tegema, muud ei midagi." Taimsoo tõdes, et suures plaanis ollakse pildil, kuid konkurents on olümpia lähenedes muutunud järjest tugevamaks. Kui meie meeste poolfinaali võitnud Uus-Meremaa (aeg 6.16) välja arvata, lõpetas kahe poolfinaali peale kokku kuus järgmist paatkonda kolme sekundi sees (teises sõidus Sloveenia 6.19,25, Prantsusmaa 6.19,74, Eesti 6.21,27; esimeses poolfinaalis Saksamaa 6.20,59, Suurbritannia 6.22,12, Austraalia 6.22,91), ja keegi neist pidi finaalist välja jääma.

Raja lisas: "Meie poolt MMi parim sõit. Kiire algus polnud vale otsus. Ent kui distantsi keskel läks raskeks, ei osanud me ümber lülituda, et tempo ja hoog säiliksid."

Paatkonna treener Matti Killing oli jätkuvalt seda meelt, et viga tehti üleeilses vahesõidus, mis lasti argentiinlastel võita. "Teine poolfinaal, kuhu me sel juhul sattunuks, olnuks jõukohasem," nentis juhendaja.