Millal tuleb Artti Aigro esimest korda Eesti täiskasvanute individuaalseks meistriks? Foto: ERAKOGU
Talisport
20. september 2011, 07:04

Suusahüpetes 12sena Eesti meistriks! (5)

Vanus pole spordis takistuseks - kõigest 12aastane Artti Aigro tõusis nädalavahetusel suusahüpetes Eesti suviseks meistriks.

Ei juhtu just iga päev, et nii noorena olümpiaalal täiskasvanute arvestuses riigi tšempioniks kroonitakse. Aga augusti lõpus 12. sünnipäeva tähistanud Artti Aigroga

sTehvandil nii juhtus: ta sai Otepää SK koosseisus koos tuntud tegijate Jaan Jürise ja Karl-August Tiirmaaga kuldmedali.

"Hea tunne on," ütleb nelja-aastaselt esmakordselt suusad alla saanud Artti, kelle lemmik on Thomas Morgenstern. "Mu rekord on 99,5 meetrit – nii kaugele lendasin ükskord Tehvandil trennis."

Juunior-Aigro senised suuremad saavutused on jäänud noorteklassi: ta on nii Soome kui Eesti meister. Kuid nüüdset täismeeste tiitlit hindab ta kindlasti kõrgemalt.

"Algul ei tahtnud ema kuuldagi, et poiss hakkab hüpetega tegelema. Aga nüüd käime kõik koos võistlustel," naerab isa Kalev Aigro, omaaegne Eesti tippkahevõistleja.

"Ta tahab väga ja areneb mühinal – lausa nädalatega. Vahel tundub, et kõik tuleb isegi liiga kiiresti," sõnab papa, kelle sõnul annab lahe taga võistlemine ja harjutamine palju juurde. "Aga me ei ütle täna: temast saab kindlasti suusahüppaja. Ala on selleks liiga keeruline ja ettearvamatu. Praegu on kool esimesel, tervis teisel ja sport kolmandal kohal."

Artti Aigro kostab seepeale: "Mõnikord olen koolist ja trennidest natuke väsinud, aga muidugi tahan saada hüppajaks!" Ja lisab: "Kui üheksa-aastasena esimest korda K90 mäkke läksin, siis pisut kartsin. Aga see läks kiiresti üle."