Sport | Muud alad
22. september 2011, 07:08

Õpilaste austus ja hoolivus

Erich Perneri ja rattapoiste suhe on teineteist sügavalt austav ja hooliv. Räägitakse legende, kuidas õpilased treeneri tervise pärast muretsevad ja tal silma peal hoiavad. "Nii ongi," tunnistas Rein Taaramäe . "Eeri unustab maailma ära, kui trenni teeb või võistlusi organiseerib. Peame vaatama, et ta vahepeal sööks ja jooks, muidu läheb tervis käest."

Taaramäe sõnul on Perneri elu, töö ja hobi ühendatud üheks: "Ta elab vaid spordile ja oma rattapoistele. Džentelmen. Ei sõima ega õienda iial. Kohtleb kõiki väärikalt. Ta ei talu mingit sohitegemist – vastase kinnihoidmist või auto tuules sõitmist – ja sama sisendab ka õpilastele."

Perneri fenomen: ta suudab noori mehi spordi juures hoida ajani, mil nood aru saavad, et on võimelised maailmas tegusid tegema, selgitas Taaramäe: "Ta tekitas meis vaibumatu huvi rattasõidu vastu. Me ei tüdinenud treenimast. Seejuures arenesime võimsalt. No mis valik on Vändras võrreldes mõne suurema linnaga? Ometi olid Vändra poisid tegijad. Panime vanade ratastega võistlusi kinni."

Taaramäe teatab, et kui juhtub tõesti kunagi Tour de France’i kinni panema, kutsub ta treeneri aukülalisena Pariisi.