UUS ELU: Kui töö ristlus Adventure of the Seas tehtud, naudib Ilja Glebov elu päikselistes randades.
Talisport
24. september 2011, 09:00

Ilja Glebov igatseb ristluslaeval Lasnamäe paneelmaju (1)

Kuhu on kadunud Ilja Glebov? Ei, teda ei saa nimetada endiseks iluuisutajaks. Tippspordist on ta küll taandunud, aga lemmikalale pole selga keeranud – Jelena Glebova vend teeb poognaid hoopis reisilaeval.

Vancouveri olümpial uisutas 24ne Ilja Glebov veel koos Maria Sergejevaga. Paari aitasid korralikud taustajõud – poolakast treener Mariusz Siudek ja koreograaf Sylwia Nowak.

Tunneb palmi all kodust ja lähedastest puudust

Järgnes aga kiire lõppmäng ehk lahkuminek partnerist. Midagi ei tulnud ka koostööst Saksamaal elava venelanna Darja Popovaga. Elu viis Glebovi hoopis kaitseväkke.

"Kevadel lõpetasin ajateenistuse Tallinnas sidepataljonis. Mõnikord käisin jäähallis ning aitasin lapsi, andsin eratunde ja uisutasin ka ise," kerib Glebov ajaratast.

Siis sai äsjane olümplane ühtäkki ettepaneku tulla uisutama jääšõusse. "Suveks tegin kõik paberid, tõendid, viisad ja dokumendid valmis ja alates 25. juunist uisutan reisilaeval Adventure of the Seas," räägib ta suurest elumuutusest.

"Suvel kruiisib laev Lõuna- Euroopas – Hispaanias, Itaalias ja Prantsusmaal -, novembris läheb Kariibi mere saartele," ütleb Glebov.

(Eks)sportlane tõdeb, et Eestis viibib ta tööst tulenevalt viimasel ajal väga harva ning lisab: "Hakkan tasakesi kodumaad igatsema. Ootan väga, kui järgmine kord veebruaris jälle Eestisse saan.

Samas olen juba taolise eluga harjunud – pool sellest olengi reisinud ja veetnud välismaal."

Glebov tunnistab puhtsüdamlikult: "Isegi vaatamata sellele, et armastan reisida ja mulle meeldivad palmid, tunnen puudust Lasnamäe paneelmajadest ja koduõhust. Nii hea tunda, kui tead, et sind ootavad kaugel kodus sugulased ja sõbrad."

"Saan lemmiktegevust tõeliselt nautida!"

Täiskasvanute tiitlivõistlustel parimal juhul 13. koha saanud Glebov määratleb üheselt: tema uisutajakarjäär ei ole läbi, küll aga sportlaskarjäär.

"Pärast Maria Sergejevaga koostöö lõpetamist oli raske otsustada, kas teha veel sporti või minna jääšõudesse. Sel hetkel olid kõik mõtted sõjaväeteenistuse tõttu kasarmus ja metsas. Kui aga tuli kutse, mõtlesin: miks mitte proovida? Praegu olen väga rahul," nendib ta rõõmuga.

Glebov leiab, et tagantjärele mõeldes on sündmuste areng igati loogiline – paljud iluuisutajad valivad taolise tee.

"Praegused treeningud erinevad varasematest oluliselt. Enne oli neid palju ja oli raske, nüüd vähem, mis annab rohkem vabadust ja õhku. Nüüd saan oma lemmiktegevust – uisutamist – tõesti ja tõeliselt nautida!" räägib ta õhinal.

Samas ei tee ta endale etteheiteid ega arva, et tippsportlasena lati alt läbi hüppas. Ta tänab kõiki, kes teda sel teel aitasid – eriti kuueaastase poisi jäähalli viinud vanemaid -, ja lõpetab: "Ma ei võtnud suurtel võistlustel küll ühtegi medalit, aga olen tehtuga rahul. Mingi märk jäi minust maha."

Bassimees ootab albumist valmimist

Kui jääšõud on Glebovi töö, siis hobikorras harrastab ta muusikategemist, mängides vabal ajal bassi bändis Lemon Trees.

"Kui olin veel Eestis, esinesime Tartus, Narvas ja Tallinnas. Praegu on käsil albumi lindistamine – mina jõudsin oma osa ära teha enne välismaale minekut," ütleb Glebov.