Kert Kesküla TTÜ/A.Le Coqi särgis.Foto: Kalev Lilleorg
Korvpall
29. september 2011, 09:29
Täiendatud kell 10.09! Fotod Kesküla mängijakarjäärist!

Lasnamäel tapeti endine Eesti tippkorvpallur (57)

Eesti korvpalliringkondi šokeeris täna uudis, et Lasnamäelt leiti tapetuna endine Eesti tippkorvpallur Kert Kesküla. 

Põhja ringkonnaprokuratuurist kinnitati, et Lasnamäelt leiti eile 1975. aastal sündinud mehe vägivallatunnustega surnukeha. Ta leiti kella 18 ajal õhtul ühest metsatukast. Surnukehal olid mitmed lõike- ja torkehaavad. Kas tegu oli röövimisega, on veel vara öelda. Ühtegi kahtlusalust hetkel pole.

Kesküla sõbrad ja tööandjad kinnitasid Õhtulehe veebitoimetusele, et tegu oli 36aastase Keskülaga. "Täielik šokk. Kerdist südamlikumat inimest ei olnud," tunnistas Keskülaga aastaid koos mänginud Gerd Kiili Õhtulehe veebitoimetusele.

Korvpallurikarjääri lõpuaastatel ja ka pärast mängijaelu lõppemist on Kesküla töötanud jäätmekäitlusega tegelevates ettevõtetes. Viimati tegeles ta lepingu alusel aruandlusega elektroonikaseadmete kogumise ja taaskasutamise korraldamisega tegelevas MTÜ-s Eesti Elektroonikaromu.

Omaealiste Eesti absoluutsesse paremikku kuulunud Kert Kesküla kuulus aastatel 1991-1998 tollase tippklubi Baltika ridadesse, hiljem jõudis ta mängida Keila Puuviljaparadiisi, BC Hotronicu, TTÜ/A.Le Coqi, Dalkia/Nybiti ja Pirita meistriliiga meeskondades.

Eesti meistriliigas mängis ta viimati 2005. aastal, seejärel jõudis amatöörina kolm hooaega pallida ka Soome tugevuselt teises liigas.

Kesküla oli üheksakümnendate keskel Eesti üks suuremaid korvpallilootusi. Tema karjääri üks suuremaid kordaminekuid oli 1995. aastal Euroopa noortemeistrivõistlustel Eesti koondise parimaks mängijaks valimine, kusjuures samas meeskonnas lõid kaasa sellised hilisemad Eesti meeste koondise liidrid nagu Martin Müürsepp, Andre Pärn ja Valmo Kriisa.

Kesküla suurtele unistustele korvpallurina tõmbasid aga kriipsu teda järgnenud hooajal tabanud rängad põlvetraumad.