Toomas Kandimaa ei mõista, kellele sõber Kert Kesküla võis ette jääda.Foto: Aldo Luud
Korvpall
29. september 2011, 12:40

Tapetud Kert Kesküla sõber: ta jäi kadunuks teisipäeval töölt lahkudes (13)

Kolmapäeva õhtul Lasnamäe metsatukast torkehaavadega surnult leitud endise tippkorvpalluri Kert Kesküla sõbra sõnul jäi kamraad kadunuks päev varem, kui oli tööpostilt koosviibimisele lahkunud.

Keskülaga üheksakümnendatel aastaid koos mänginud Toomas Kandimaa teada jäi Kesküla kadunuks teisipäeval, kui võttis asjad ja lahkus enda sõnul tööpostilt kokkusaamisele. Rohkem teda ei nähtud. Samal päeval pöördus Kesküla elukaaslane murega politseisse. Kolmapäeval kell 18 leiti Kesküla torkehaavadega surnukeha Lasnamäe metsatukast.

Kandimaa meenutab sarnaselt teiste sõprade ja treeneritega Kesküla ühe soojema inimesena, keda tundis. "Mul ei ole sõnu..." ohkas Kandimaa Õhtulehega rääkides. "Ta oli nii positiivne inimene... Väga tahtejõuline, väga kihvt sõber. Kui oli muresid, siis alati aitas. Meil oli ikka alati lõbus koos. Kes küll see oli, kellele ta ette jäi?"

Keskülaga koos Baltikas ja noortekoondistes mänginud ning Eesti korvpalli suurte tulevikulootuste hulka loetud Kandimaa teada läks Keskülal elus hästi.

"Eks tal rabelemist oli, tööd oli palju, aga ta ei kurtnud kunagi," sõnas Tartu Ülikooli korvpallimeeskonnas abitreenerina töötav Kandimaa, kes viimati kohtus vana sõbraga suvel laulupeol.

"Jäi veel jutt, et võiksime tema linnast väljas asuvast uuest elamisest läbi minna, aga nüüd ei jõudnudki..."

Kesküla oli lahutatud, tal oli elukaaslane. Lapsi Keskülal polnud.