POOL KOONDIST: Eveli Saue lähetas nõnda Sirli Hanni teele Vancouveri olümpial. Foto: Joosep Martinson
Talisport
30. september 2011, 06:59

Laskesuusatamise teatenaiskond kadus (1)

Eveli Saue teeb vaheaasta. Sirli Hanni läks tööle ja MK-sarja ei tüki. Lootustandvaid noori tüdrukuid on, kuid nendele tuleb aega anda.

Seega Eesti laskesuusatamise teatenaiskond kaob mõneks ajaks pildilt. Harrastaja kombel treeniv Saue kinnitas, et pole kevadel langetatud otsuses kõhklema hakanud: "Mingist MK-sarjas tiirutamisest ei ole juttu. Kui, siis teen kuskil ühe või paar starti, aga see on pigem reeglit kinnitav erand."

2004. aastal juunioride MMil hõbemedali teeninud Sirli Hanni käib nagu Sauegi täiskohaga tööl ja on tõsisemast tippupürgimisest loobunud. "Sportimist paugupealt maha ei jäta, natuke liigutan ja kavatsen Eesti meistrivõistlustel osaleda, kuid MK-sarjas pole sellise treenitusega midagi teha," rääkis Hanni.

Küll jätkab tõsist treenimist Kadri Lehtla, kes harjutab ülejäänud koondisest eraldi. Esimest aastat on uuel hooajal täiskasvanute klassis Kristel Viigipuu. Kuigi ka nooremad tõstavad uljalt pead – juba mullu tegi korralikke sõite Darja Jurlova, hiljuti peetud suvebiatloni MMil sai Grete Gaim juunioride hulgas 17. ja 18. koha – ei saa neile veel suuri lootusi seada.

"Grete kuulub tegelikult alles noorte klassi, Darja on juunior. Neil on oma vanuseklassi võistlused, milleks keskenduda," selgitas alaliidu peasekretär Kristjan Oja. Meeste hulgas on sisemine konkurents tummisem, karjääriga on lõpparve teinud vaid Priit Narusk. Esimesteks MK-etappideks pannakse koondis kokku Muonio lumelaagris toimuva katsevõistluse põhjal.