Sport | Muud alad
12. oktoober 2011, 07:06

Taaramäe: "Tulevane Tour de France sobib mulle!" (1)

Nähes maailmale lekkinud järgmise aasta Tour de France’i marsruuti ja etappe, läks Rein Taaramäe nägu naerule: "Kavas on kolm individuaalset eraldistarti: kaks pikka ja proloog, ning see sobib mulle. Tänavu oli vaid üks."

Esmaspäeva õhtul ilmus mõneks minutiks Tour de France’i koduleheküljele järgmise aasta velotuuri salajas hoitud marsruut, mille üks ajakirjanik avastas ja maailmale lekitas.

Meeskondlik temposõit vahetub järgmisel aastal teise pika individuaalse temposõiduga ning lisandub proloog. Rada on lihtsam: mägietappe on kuue asemel viis, pluss neli keskmiselt mägist ja üheksa tasamaa etappi.

Tänavu kaotas Taaramäe meeskondlikus temposõidus liiga palju ja võitis ainsas individuaalses temposõidus liiga vähe, et parima noore särk selga saada.

"Touri programmi vaadates on selge, et tuleb temposõiduks spetsiaalselt harjutada," selgitas Taaramäe. "Kasu saan kindlasti jõusaalitrennidest. Loodetavasti käime tiimiga taas tuuletunnelis sõiduasendit ja varustust paika panemas. Ning tuleks Cofidisesse helistada, kas nad on mulle uue temposõiduratta juba muretsenud. Vanaga kaugele ei sõida."

Taaramäe sihib eelkõige parima noore valget särki, mis tähendab, et lõpetada tuleb esikümnes: "Selle aasta valge särgi konkurentidest pole peale minu kedagi alles, kuid tagant tuleb andekaid noori peale."

Kergem rada ei tähenda lõppkokkuvõttes suurt midagi, arvas Taaramäe: "Võitja selgub niikuinii mägedes. Ainult et tänu eraldistartidele võin ma vähem kaotada. Ja ka vendade Schleckidega heidelda."

Briti kihlveokontorid reageerisid tulevase Touri programmi lekkele hoobilt, tõstes hea temposõitja Bradley Wigginsi võimalike võitjate nimistus ettepoole ja langetas lahja tempomehe Andy Schlecki tahapoole.

Selgeks soosikuks peetakse hispaanlast Alberto Contadori, kellele panustades saab raha kahekordselt tagasi. Taaramäesse väga ei usuta, tema võidukoefitsient on 150, prantslasel Pierre Rolland’il, tänavusel parimal noorel, 66.

Tulevase Touri programm tuli avalikkuse ette enne õiget aega esmakordselt ajaloos. Korraldajad kavatsesid etappe esitleda 18. oktoobril.

Tour algab Londoni olümpiamängude tõttu tavapärasest nädal varem ehk 30. juunil, esimesed kolm etappi sõidetakse Belgias.