Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
19. oktoober 2011, 06:59

Tiit Pekk Eesti suusajuhiks! Aga miks mitte? (28)

Ajades juttu spordirahvaga ja kolleegidega ja usaldusväärsete suusainimestega, kes ei ürita spagette sulle kõrvadele riputada ehk häma ajada, leiavad kõik üheselt: suusaliit peaks läbi viima suurpuhastuse. Vastasel korral jäädakse pikaks ajaks isolatsiooni ning keegi ei võta organisatsiooni enam tõsiselt.

Praegune seltskond elab kui ulmes, näeb värvikirevaid nägemusi ning proovib neid teistelegi pähe määrida. Ometi pole Andrus Veerpalu dopingusaaga algusest midagi muutunud. Vassimine ja ebatõed kõlavad endiselt ning mitte ainult Eestimaa suunal, vaid ka laia maailma poole.

Võib ju süüdistada Eesti meediat, kes pahatahtlikult suusatamist ründab ega suuda mõista, miks oli alaliit ja selle liikmed kohustatud Veerpalu dopingujuhtumi puhul valetama. Ent kui ka rahvusvaheline suusaliit FIS eestlasi kritiseerib…

Eile avaldati Delfis FISi murdmaajuhi Jürg Capoli kiri suusaliidu peasekretärile Jüri Järvele, kes viib ellu kõrgemalt juhtkonnalt saadud ülesandeid. «Kui me soovime ka edaspidi koostööd jätkata, peaksime olema avatud ja ausad. Mulle tundub, et te olete teinud kohalikus korralduskomitees dramaatilisi muudatusi, kuigi ütlesite, et tegite paar vähetähtsat muudatust.»

Suusaliidult kommentaare pole mõtet küsida, sest vastus, õigemini kaks vastuse varianti, on ette teada: Capol ei saanud meist aru või ta valetab.

Niisiis, plats puhtaks. Siinkohal pakkus kolleeg välja briljantse lahenduse – Eesti suusajuhiks tuleb palgata Tiit Pekk! Seesama Pekk, kes oma sõnul lahkus Eesti suusaliidu juhatusest, sest talle ei sobinud organisatsiooni juhtimisstiil ning kes alaliidu väitel blokeeris Otepää etapi toimumise 2013. aastal.

Pekk tunneb suusatamist põhjalikult. Tal on FISis suur mõjujõud. Ta on usaldusväärne. Samas suurepärane poliitik. Tal on juhtimiskogemus.

Aga tõesti, miks ei võiks Pekk saada suusaliidu suurendatud volitustega peasekretäriks? Vähemalt meedia ja FISi, kuid ilmselt ka sponsorite ja fännide silmis muutuks organisatsioon taas usaldusväärseks.

Paraku on asjal üks miinus: Pekk poleks nõus ebatõde kuulutama. Seega langeb ta kandidatuur automaatselt ära.