FC Flora edukaim väravakütt Henri Anier on tänavu jõudnud meistriliigas sihile 20 korral.Foto: Joosep Martinson
Jalgpall
1. november 2011, 20:59

Flora jõudis tiitlivõitude osas ühele pulgale 20ndaid valitsenud Tallinna Spordiga

Iseseisvas Eesti Vabariigis on meeste jalgpallimeister selgitatud 40 korda. Täna pärast 4:0 võitu FC Viljandi üle klubi ajaloo üheksanda meistritiitli taganud FC Flora tõusis samale pulgale Tallinna Spordiga.

1921. aastal tuli Tallinna Sport läbi aegade esimeseks Eesti meistriks jalgpallis, kui finaalis alistati 5:3 Tallinna Jalgpalli Klubi (TJK). Sport valitses kodust jalgpalli terve edasise kümnendi jooksul. Viimane, üheksas meistritiitel võideti 1933. aastal.

Järgnes Tallinna Estonia valitsemisaeg, kes võitis järjest viis tiitlit. Enne seda oli kahel korral meistriks tulnud TJK ja kahel korral ka Tallinna Kalev. Endiselt on Tallinna-väline klubi suutnud Eesti meistriks tulla vaid korra, kui 1940. aastal krooniti tiitlivõitjaks Tartu Olümpia.

Estonia oma viie meistritiitliga asetseb kõigi aegade pingereas neljandal kohal. Lisaks Spordile ja Florale edestab neid ka seitse korda meistriks tulnud Tallinna Levadia.

Pärast iseseisvuse taastamist on kahel korral Eesti meistriks kroonitud Tallinna Lantana ja Tallinna Norma, korra Tallinna TVMK. Kõik need kolm klubi on praeguseks oma tegevuse lõpetanud.