Video: Viljar Voog
Sport | Muud alad
2. november 2011, 17:15
Õhtulehe video!

VIDEO! Jõusaalist oimetu Taaramäe: "Mulle tundub, nagu ma polekski varem trenni teinud. Ma ei jõua rohkem!" (18)

Rein Taaramäe on viimased paar nädalat omapäi jõusaalis rassinud, kuid otsustas parema treeningkava väljatöötamiseks professionaalse treeneri poole pöörduda. „Kui sa niimoodi jätkad, siis järgmisel tuuril tuled sa 10. kilomeetri peal ratta seljast maha," naerab Argo Ader Taaramäe oma tarkusest koostatud kava välja.

„Pärast sellist hooaega saan alles aru, mis võib ühel aastal olla," heidab Rein Taaramäe pilgu möödunud aastale. „Ise ma seda võib-olla ei taju, aga kõik räägivad, et Tuur on võimalik ära võita. Peab ise ka sellele keskenduma rohkem!" võtab Eesti parim rattur kokku oma jõusaalis käima hakkamise motivatsiooni ning sõnastab ka oma eesmärgid, „Ma loodan eraldistardi paremaks saada ja samas ka lühikestel kilt-kaks tõusudel, seal purakat juurde saada."

Sparta spordiklubi treenerile Aderile, kes ka Taaramäe uue treeningkava koostaja, jätab rattur kohe väga hea mulje: „Mees tegi kolm minutit üleval sooja ja pulss on ikka 58," paneb tulemus Aderi kulme kergitama. Mida pikemaks treening kujuneb, seda rohkem näeb Ader aga ratturil arenguruumi.

Kui alumiste kõhulihaste treenimine paneb Taaramäe väsinult ohkama „Rohkem ei jõua!", jääb Aderil üle vaid muheleda. „Leidsime jälle ühe nõrga koha," tõdeb ta.

Milline on siis treeneri hinnang oma uue õpilase esimesele jõusaalikorrale? „Ma jõudsin järeldusele, et sul on seda trenni vaja teha," ütleb ta Taaramäele. „Ma mõtlesin, et lihasvastupidavus on sul natukene parem."

Vaata videost, mis paneb Eesti parima ratturi, päevas kuni kuus tundi rattasadulas sõtkuma harjunud mehe oigama: „Mulle tundub nagu ma polekski varem trenni teinud. Ma ei jõua rohkem!"