Talisport
17. november 2011, 06:58

Dopingupatune Soome suusataja palkas Veerpalu abilise (3)

Soome suusataja Juha Lallukka B-dopinguproov oli samuti positiivne ja näitas kasvuhormooni tarvitamist. Soomlane palkas appi Hollandi dopinguspetsialisti, kes nõustas kasvuhormooniga vahele jäänud Andrus Veerpalu.

Lallukka meedia ette ei ilmunud, küll aga saatis sponsoreile kirja, kus tunnistas, et nii A kui B proov olnud positiivsed, kuid dopingut ta tarvitanud pole. Kasvuhormoon on sattunud tema organismi mingil muul moel, mida ta üritab välja selgitada.

Samas palkas Lallukka appi hollandlase Douwe de Boeri, kes on nõustanud dopingupatuseid tippsportlasi: Alberto Contadori, Kaisa Varist ja ka Veerpalu.

Lallukka kirjutas selgituskirja Soome Antidopingu Agentuurile, kuid tahtis omakorda teada, miks lekkis info tema vahelejäämisest ajakirjandusse: dopingukütid ja suusaliit oleks pidanud A-proovi tulemused salajas hoidma.

Edaspidi kavatseb Lallukka võidelda puhta nime eest ja käia Veerpalu teed – esmalt nõuda õigust FISi dopingupaneelilt, vajadusel ka rahvusvahelisest spordi arbitraažikohtust.