Võrkpall
17. november 2011, 20:01
Lisatud mõlema osapoole kommentaarid

Ainult Eestis? Karikasarja veerandfinaal jäi ära, sest kohtunikke polnud kohale kutsutud! (7)

Eesti naiste võrkpalli karikavõistlustel pidanuks täna toimuma korduskohtumine veerandfinaalpaaris Viimsi SPA - Pärnu VK. Mängu aga ei toimunud, sest Viimsi unustas (?) kohtunikud mängule kutsuda!

Vastavalt reglemendile peavad veerandfinaalides kohtunike olemasolu eest vastutama mängu korraldajad. Viimsil oli see nüanss jäänud aga märkamata ja nii mängu ei toimunudki.

Tõsi, kui Viimsi SPA-le sai kolmveerand tundi enne mängu algust selgeks, et kohtunike kohalolu eest vastutavad nemad, mitte võrkpalliliit, siis helistasid nad kiiresti vilemeestele ja palusid neil kohale tulla, Pärnu VK naiskond polnud mängu hilisema algusajaga aga nõus ja lahkus saalist.

Viimsi mänedžeri Igor Pihela sõnul tekkis arusaamatus kohtunikega, kuna samaaegselt mängitakse eri liigasid ning reeglid on erinevad. Karikasarjas vastutab alates poolfinaalidest kohtunike eest alaliit ja Viimsi pole viimasel kolmel hooajal pidanud veerandfinaali mängima.
„Eks see korralduslik aps oli," tõdes Pihela, kuid ei pidanud õigeks Pärnu käitumist. „Kohtunikud olid juba teel, vastaspool kasutas formaalset võimalust ega soostunud ootama 10-15 minutit."

Pärnu loots Andrei Ojamets selgitas, et pidas hoolealustega nõu ja otsustas, et nii jämedale eksimusele läbi sõrmede ei vaadata. „Mul on kahju, et see nii läks. Aga võrkpalli kohtuniketa ei mängita. Kui meie oleme vastaseid korrektselt võõrustanud, siis ootame seda ka teistelt," teatas Ojamets, kelle sõnul esineb Eesti võrkpallis pidevalt korralduslikke puudujääke. „Viimsi mängib tugevas Eesti-Soome liigas. Aga miks kodus latt nii alla lastakse? Huvitav, mis näo oleksid soomlased sellise asja peale teinud?!"

Nõnda peaks Pärnu Viimsi tegematajätmiste tõttu saama protokolli tehnilise võidu ja seega ka koha poolfinaalis, kuigi avakohtumise oli kindlalt 3:0 võitnud Viimsi naiskond.