Jaan Ehlvest.Foto: Arno Saar
Sport | Muud alad
24. november 2011, 15:16

Pühajärvel näeb nädalavahetusel maailma maletippe

Pühajärve Puhkekeskuses toimub nädalavahetusel läbi aegade tugevaim Pühajärve kiirmaleturniir, kus lööb kaasa koguni kaheksa rahvusvahelist suurmeistrit - Viktor Kortšnoi, Aleksander Halifman, Artur Jussupov, Tomi Nybäck, Kaido Külaots, Jaan Ehlvest, Normunds Miezis ja Aleksandr Volodin.

Viktor Kortšnoi on malelegend, kes ilmselt palju tutvustamist ei vaja. Paljud malehuvilised mäletavad kindlasti Viktor Kortšnoi kolme matši Anatoli Karpovi vastu, kusjuures viimased kaks neist olid matšid maailmameistri tiitlile.

Aleksander Halifman võitis 1999. aasta juulis-augustis Las Vegases toimunud play-off süsteemis turniiril FIDE maailmameistri tiitli ja oli seejärel aastatel 1999-2000 FIDE ametlik maailmameister.

Artur Jussupov on samuti teinud omale nime maailmameistri tiitlipretendentide matšidel - kolm korda kaotas ta poolfinaalis

Peakorraldaja Urmas Randma ütles turniiri koosseisu kommenteerides, et esmakordsel on turniiril osalemas koguni kaheksa suurmeistrit ja Eesti maletajate kõrval osalevad veel 6 riigi maletajad.

Lisaks pakuvad suurmeistritele konkurentsi viis rahvusvahelist meistrit ning osalevad ka Läti ja Leedu maleföderatsioonide presidendid. Kultuuritegelastest osalevad lavastaja ja näitleja Roman Baskin, kirjanik Ülo Tuulik, teatritegelane Jüri Järvet jun jne.

Meediategelastest osalevad turniiri Igor Rõtov Äripäevast, Priit Leito TV3-st ja meediakonsultant, Gerd Kanteri tiimi juht Raul Rebane. Ärimaailma esindajatest väärib kindlasti märkimist investeerimispankur Olev Schults, kes on tulnud males amatööride maailmameistriks.