SÕUDJAD OMAVAHEL: Sõude-ergomeetril pakkus Leonid Gulov (paremal) liidrisärgis Allar Rajale tugevat konkurentsi, kuid meeletust punnitamisest hoolimata kuulus esikoht end tüünelt võiduni tõmmanud Rajale. Foto: Tairo Lutter
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
27. detsember 2011, 06:57
Vaata galeriid spordikuulsuste jõuluturniirist!

Ikka Raja! Kes siis veel?

Spordikuulsuste jõuluturniir tuleb ümber nimetada Allar Raja võiduparaadiks, sest juba neljandat aastat järjest ei suutnud ükski mees vabariigi esisõudjast jagu saada. Teel esikohani võitis Raja raskuse hoidmise, sõude-ergomeetri ja hinge kinnihoidmise.

Seitsmendat korda toimunud jõuluturniiri traditsiooniline avaala on joonejooks, mis lõppes loogilise tulemuse ehk mitmevõistleja Andres Raja võiduga. Allar Raja leppis teise kohaga, ent võitis siis kolm ala järjest.

20 kg raskuse sirgetel kätel enda ees hoidmine pidanuks loogiliselt võttes olema 2008., 2010. ja 2011. aasta Eestimaa Rammumees võistluse esikohamehe Rauno Heinla võiduala, ent Allar Raja tõttu tuli loogika kõrvale heita.

Esmalt kannatas Raja ära, kuniks kõik mehed peale Heinla olid konkurentsist pudenenud ja asus siis ainsat allesjäänud rivaali grillima. Kollane liidrisärk ja kannatajalik, ent enesekindel ilme näol piidles ta ähkivat-puhkivat ja pingutusest võbisevat Heinlat, kuni lõppes ka rammumehe jaks.

"Heinla kannatuste nägemine andis mulle endale ainult jõudu juurde. Ja jõudu on mul praegu niigi päris palju," muheles kõva treeningtsükli lõpetanud Raja.

Järgnes 500 meetrit sõude-ergomeetril, kus mõne aasta eest tippspordist loobunud Leonid Gulov pikalt Rajast ees püsis, ent lõpuspurdiga ikkagi alla jäi. "Palju puudu ei jäänud, aga Allar oli ikka liiga kõva," tunnustas Gulov rivaali.

Esikoha noppis Raja ka hinge kinnihoidmises – nägu tuli hoida vett täis kausis – kus sedapuhku piisas 2.35 pikkusest pingutusest. Üldvõit oli seega kindel juba enne viimasena kavas olnud kangil rippumist.

Pinevas võitluses madalamate poodiumikohtade nimel suutsid Tanel Leok ja Leonid Gulov saada sel alal vastavalt teise ja viienda koha, mis tõstis nad Raja kõrval esikolmikusse.