Tammeka jalgpalliklubi president Jane Afshar. Foto: Teet Malsroos
Jalgpall
3. jaanuar 2012, 07:04

Tammeka president: me ei ole klubi müüki pannud (5)

Vana aasta eelviimasel päeval avaldas Saksamaa jalgpalliportaal Transfermarkt teate, mille kohaselt müüb Tartu Tammeka jalgpalliklubi 50% osalust. Kombineerides selle Aastalõputurniiril liikunud jutuga Tammeka suurtest raskustest, tekib küsimus, mis Tartu jalgpalli lipulaevaga lahti on?

Tammeka president ja ainuke juhatuse liige, mitmeid Eesti jalgpallureid Euroopa klubidesse vahendanud jalgpalliagendi Babak Afshari abikaasa Jane Afshar kinnitab, et uut investorit otsitakse. "Aga me ei ole Tammekat müüki pannud. Maadleme võlgadega ja lisaraha kuluks ära. Kas see tuleb Eestist või välismaalt, polegi tähtis."

Mis summat uuelt investorilt oodatakse? "Mida rohkem, seda uhkem! Miinimumeelarve on meil 2012. aasta hooajaks koos, aga loodame summat veidi suurendada. Kõik 2011. aastast üleval olevad võlad klaarime jaanuari lõpuks," lausus Afshar.

Transfermarkti loos räägitud 50% osaluse andmine uuele investorile näeks juriidiliselt välja nii, et praeguse MTÜ üheliikmeline juhatus suureneks ühe liikme võrra, kel mõlemal oleks klubi käekäigu osas võrdne sõnaõigus. "Meie huvi ja tahe on, et tippjalgpall Lõuna-Eestis püsiks ja säiliks ning selle nimel oleme klubisse ka raha investeerinud," rõhutas 2010. aasta lõpus klubi juhtimise üle võtnud Afshar.

Tammeka peatreenerina soovib Afshar eeloleval hooajal näha Kristjan Tiirikut.