Aivar RehemaaFoto: Joosep Martinson
Talisport
3. jaanuar 2012, 16:50

Rehemaa: "Täna ei pidanud suusad üldse, samas ei saa hooldemehi süüdistada." (7)

Isegi suusatamisest tuhande kilomeetri kaugusel viibiv spordivõhik pidi mõistma, et Eesti meeste tänane ebaõnnestunud etteaste Tour de Skil tulenes kehvadest suuskadest.

"Kui ikka viis kilomeetrit paaristõukega lükkad, siis ongi selline koht ja nii suur kaotus," rääkis Itaalias Dobiaccos 5 km klassikasõidu 75. kohaga lõpetanud ja võitjale 1.22,8ga kaotanud Aivar Rehemaa Õhtulehele. "Täna ei pidanud suusad üldse. Samas ei saa hooldemehi süüdistada. Veel kakskümmend minutit enne võistlust karestatud suusk toimis, ju siis muutusid tingimused selle ajaga nii palju."

Pärast starti mõistis Rehemaa kiiresti, et uisusuusaga pole rajal midagi teha. "Juba esimesel sillal ehk pärast 800 meetri läbimist oli selge, et pean paaristõugetega lõpuni minema," lausus Anatoli Šmiguni õpilane. "Enesetunne ja vorm ei saa kahe päevaga nii hulluks minna. Mäletatavasti kaotasin 20 kilomeetri sõidus võitjale poole minutiga, nüüd viie kilomeetri distantsil ligi pooleteist minutiga," lisas ta.

10 + 10 km suusavahetusega sõidu eel tegi Eesti hooldetiim Rehemaa sõnul väga head tööd. "Siis käisid venelased meie ukse taga uurimas, mis ja kuidas," märkis ta. "Täna oli teistsugune päev. Ja minu tase on ka selline, et maailmaga võin võidu sõita siis, kui mul on hea suusk."

29-aastane Rehemaa möönis, et käed on tugevast pingutusest päris läbi. "Aga ma võitlen edasi," lausus ta.