Šveitsi kohtunik näitab Eesti kaptenile Henrik Talmele punast kaarti.Foto: IFF
Sport | Muud alad
7. veebruar 2012, 10:07
Fotod!

VIDEO! Eesti saalihokikoondis teenib 15 sekundiga 43 karistusminutit ja kapten punase kaardi! (13)

Eesti meeste saalihokikoondis võitis eelmisel nädala Sloveenias peetud MM-valikturniiril kõik viis mängu ja jõudis probleemideta finaalturniirile, kuid väike skandaal peab ikka asja juurde käima ning käis kah!

Laupäevane kohtumine Slovakkia ja Eesti vahel tähtsust ei omanud - kahel täiseduga meeskonnal oli koht finaalturniiril kindel juba enne mängu. Pingevaba esimese kolmandiku võitis Eesti 4:1 ja juhtis teise perioodi lõpu eel 6:2, kui olukord totaalselt käest ära läks.

Vaid 15 sekundit jooksul teenis Eesti meeskond 43 karistusminutit. Tagatipuks sai meeskonna kapten Henrik Talme jätkuva protesteerimise eest punase kaardi. Vaata videot ning vaata, kuidas olukord lahti rullus.

Kui mängitud 38.33 (videos 1:00.00), teevad slovakid värava ees Kristian Talmele (nr 16) vea. Eesti koondislane sooritab pärast vilet veel pealelöögi, mille eest saab kohtunikelt 2minutilise karistuse. Sama karistusega kostitatakse protesteerivat Jonas Thomssonit (nr 61).

Vabalöögi teeninud Eesti jääb väljakule kolmekesi ning peagi on mäng juba meie meeskonna värava taga, kus Roman Pass (nr 7) lükkab vastase piirdesse ning saab omakorda 2minutilise karistuse (38.48). Kapten Henrik Talme (nr 6) protesteerib ja saab samuti 2 minutilise, jätkab protesteerimist ja otsa määratakse 10 minutit isiklikku karistust.

Sekretariaadi juures jätkab Henrik Talme kohtunike sõitlemist ning šveitslased ei ole kitsid - Eesti kaptenile punane kaart (5+20 minutit).

Eesti jaoks tähendab see, et esmalt tuli kolmekesi viie vastu mängides ära kannatada Kristian Talme ja Thomssoni karistused, mis lõppesid viimase kolmandiku alguses ajal 40.33.

Et saalihokireeglite järgi saab korraga mõõta vaid kahte meeskondlikku karistust, hakati seejärel mõõtma Passi ja Henrik Talme 2minutilisi. Neid oli kulunud üle minuti (mängukell näitas 41.38), kui slovakid suutsid lõpuks kahemehelises vähemuses mänginud Eesti vastu värava lüüa.

See tähendas, et Passi karistus lõppes automaatselt. Henrik Talme 2minutiline lõppes siis, kui mängitud 42.33 ning siis hakati mõõtma 5minutilist karistust, mis lõppes 47.33. Kui ka see läbi, sai Eesti lõpuks platsile täiskoosseisu (selgituseks, Henrik Talmele määratud 10- ja 20minutilised karistused olid isiklikud ja meeskonda ei mõjutanud).

Kohtumise lõpu eel lõi Slovakkia veel ühe värava, kuid Eesti võitis lõpuks 6:4. Õnneks märkisid kohtunikud Henrik Talmele protokolli mängukaristuse, millega ei kaasne võistluskeeldu ning detsembris Šveitsis toimuva finaalturniiri esimeses mängus saab väliseestlane osaleda.