Esmaspäeva õhtul Liverpool - Tottenham mängu külastanud kass.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
10. veebruar 2012, 15:17
Video väga vaprast kutsust!

MUTIONU PIDU: Kass pole veel midagi. Vutimänge külastavad ka rebane, jänes ja väga kõva koer! (6)

Nädala alguses pälvisid jalgpallimaailmas vutimängijatega võrreldavat või isegi suuremat tähelepanu kaks kassi. Jalgpallimänge külastanud loomad on varemgi kuulsaks saanud ja paraku ka sportlaste karjäärile saatuslikuks saanud.

Kui pühapäeval silkas mööda FC Barcelona kodustaadionit Nou Camp'i must kõuts ja esmaspäevasel Liverpool - Tottenham mängul andis minutilise soolo kirju näuguja, siis 1996. aasta novembris toimunud Glasgow derbit Rangersi ja Celtici vahel külastas nende metsikum sugulane - karistusalas väga väledaid manöövreid korraldanud rebane.

"Rebase kiirus oli tõesti muljetavaldav," kasutas toona kiirete ründajate nappuses vaevelnud Celtici pressiesindaja Peter McLean ära võimaluse neljajalgse külalise abil veidi huumorit teha. "Teda pole endiselt kinni püütud. Me ei tea, kuidas ta staadionil pääses või kuidas lahkus. Rebase agent andis meile aga karmi korralduse eemale hoida!"

Võimalik, et Glasgow'd väisanud rebane oli staadionile sattunud, sest lootis seal kätte saada ja pintslisse pista samal hooajal Hispaania kõrgliiga kohtumist Madridi Real - Real Betis külastanud jänest.

Väljakule visatud looma püüdis paljaste kätega kinni Madridi meeskonna mängija Carlos Secretario, kes pälvis telekommentaator Arsenio Iglesiase tunnustuse: "Ma ei võta seisukohta, kas Secretario on või ei ole hea mängija. Aga igal juhul on ta suurepärane jahimees!"

Samas on arusaadav, miks sportlased väljakule jooksnud loomadesse alati heatahtlikult ei suhtu. 1970. aasta novembris tormas Inglise klubi Brentford mängu ajal väljakule koer, kes jooksis otsa väravavaht Chic Brodie'le purustades viimase põlvekedra. Vigastus lõpetas puurivahi karjääri. "Koer võis olla väike, aga ta oli kõva," nentis Brodie hiljem.

Nagu see video tõestab, võivad lisaks koertele sportlastele liiga teha ka kassid. See väike kassipoeg võitleb teda vangistada üritavate pesapalluritega vapralt ja tõhusalt.