MAAILMA SUURIM: Alates homsest hakkab Kaarel Nurmsalu lendama Vikersundis. Foto: AFP/SCANPIX
Talisport
22. veebruar 2012, 07:00

Nurmsalu: suusalend on sama hea kui seks (37)

Kaarel Nurmsalu läheb Vikersundi lennumäe MMile Eesti rekordit purustama ning tunnistab, et suusalend on sama hea kui seks.

Läinud nädalavahetusel Oberstdorfis lennumäelt elu esimesed hüpped teinud Nurmsalu ei nõustu kolleeg Jens Salumäega, kes aastaid tagasi kinnitas, et suusalend on seksist parem. "Kuidas sa neid ikka võrdled, mõlemad on sama head," muigas Nurmsalu.

Küll aga pidi Nurmsalu tunnistama, et jalad värisesid elu esimese pika õhulennu eel rohkem, kui esmakordselt neiu juurde minnes. "Mida seal tüdrukuga olles ikka karta on. Aga kui nägin, millise kiirusega hoovõtunõlvalt tullakse, võttis küll junni jahedaks."

"Vinge! Langed, mõtled, vaatad..."

Esimese lennumäevõistluse eel uuris Nurmsalu siit ja sealt, et mis ja kuidas. Võttis ka jäigema kombinesooni, sest suusalennul on õhusurve suurem, mis lööb ka paksemast materjalist õmmeldud ihukatte õhku täis.

"Nähes, kuidas nõlvast alla tullakse, võttis seest õõnsaks," meenutas Nurmsalu. "Aga kui juba poomil olin, polnud taganeda kuhugi. Äratõukel jäin hiljaks, nagu tavaliselt ikka uue mäe puhul... Aga vinge oli!"

Nurmsalu tunneb kahetsust, et esimest hüpet lennumäelt saab kogeda vaid üks kord: "Kirjeldamatu! Kui üle nuki saad ja alla vaatad... Ulme! Oli tunne, nagu maapind esmalt kaugeneb sinust ja alles siis hakkab vastu tulema."

Nii suurt maandumiskiirust – 130 km/h – ei kujutanud Nurmsalu ettegi. "Samas maanduda oli kuidagi lihtsam, sest õhulend kestab nii kaua: langed, mõtled, vaatad, kuidas alla tulla..."

Tahab naistest parem olla

Oberstdorfis jäi Nurmsalu parimaks 178-meetrine õhulend. Vikersundis, või äärmisel juhul hooaja viimasel võistlusel Planicas tahab ta aga Eesti rekordi purustada – see kuulub 195 meetriga Jens Salumäele – ning ületada 200 meetri joone ehk naiste maailmarekordi.

"Häbiasi, et Eesti rekord on kehvem kui naiste maailmarekord," torises Nurmsalu. "Ega ma sest Vikersundi mäest suurt tea, olen vaid youtube’i videost hüppeid vaadanud. Tuleb esimesed 50-60 meetrit tööd teha ja kui kandma hakkab, siis kannab alla välja."

Suusalennu MMi kvalifikatsioon toimub neljapäeval, edasipääsenud võistlevad nii reedel kui laupäeval.