Võrkpall
23. veebruar 2012, 07:00

Venno kaotusest: "Kodus on kõik tugevad."

Vigastatud Oliver Venno pidi vaatama arvutiekraanilt, kuidas ta koduklubi VfB Friedrichshafen kaotas võrkpalli Meistrite liiga veerandfinaali avamängus Kaasani Zenidile.

Koduplatsil ei andnud venelased Saksmaa meistrile võimalusepoegagi: 25:17, 25:21, 25:18. "Vastased mängisid hästi, kuid oma kodus on kõik tugevad," kommenteeris Venno, kes jalavigastuse tõttu avamängule kaasa ei sõitnud. "Kui nad tulevad järgmisel nädalal Saksmaale, on asjad loodetavasti teisiti ja me teeme neile pähe."

Eestlasest diagonaalründaja soovib kangesti korduskohtumises kaasa teha, kuid päris kindel see veel pole: "Arvatavasti ikka saan mängida." Esialgu üritab üleeelmisel nädalal hüppeliigest vigastanud Venno trennis joosta ja jalgadele harjutusi teha, hüpata ta veel ei tohi. "Valus pole olnud. Natuke segab kartus, et läheb jälle puruks," kommenteeris Venno.

Kaasani vastu proovis Friedrichshafeni loots Stelian Moculescu eksperimendi korras Venno asemel diagonaalründaja kohal keskblokeerijat Marcus Böhmet. Vangerdus oli edukas: 211sentimeetrine Saksamaa koondislane tõi enda jaoks uudsel positsioonil üleplatsimehena 18 punkti, lüües 25 tõstest punktiks 15. "Pole midagi öelda – hästi mängis," kiitis Venno asendajat. "Ka kaitses tõi kenasti palle üles. Võib-olla vastased ei osanud teda sel kohal väga karta ja alahindasid veidi."

Challenge Cupi veerandfinaali avamängus alistas Ardo Kreegi tööandja Varssavi Polütehnikum koduväljal Harkovi Lokomotivi 3:1, Keith Puparti ja Raimo Pajusalu leivaisa Rennes’i Volley35 pidi võõrsil tunnistama Poola klubi Czestochowa Tytani üleolekut 3:1.