RUTIIN: 10 000dollarilisi turniire võidab Anett Kontaveit mängeldes. Foto: TAIRO LUTTER
Tennis
27. veebruar 2012, 07:09
Vaata galeriid Anett Kontaveiti triumfist!

NELJAS VÕIT: see tase ei ole enam Kontaveitile! (1)

Anett Kontaveit tegi ITFi tenniseturniiril Tallinnas seda, mida arvata võis: võttis veenva esikoha.

Kümmekond aastat tagasi kujunesid sel tasemel võistlused Kaia Kanepile sageli hõlpsateks jalutuskäikudeks. Nüüd sammub tõusev täht Kontaveit Eesti esitennisisti jälgedes: noore karjääri neljas 10 000dollarilise turniiri võit tuli kodupubliku ees pealtnäha üsna kindlalt.

"Jah, mõtlesin küll enne turniiri natuke favoriidiks olemisest..." muigas Kontaveit lõbusalt. "Aga ma ei tea, kas olen sellest tasemest juba üle või mitte. Ei ütleks, et esikoha just rutiinselt sain."

Ainsa seti loovutas Kontaveit veerandfinaalis, otsustavates kohtumistes sigines mängumootorisse küll liivateri, kuid otsustavaid mõõnu need ei põhjustanud.

"Mäng käis üles-alla – alustasin väga hästi, siis hakkas vastane paremini servima ja mina kehvemini tõrjuma. Jätsin mitmed geimpallid kasutamata. Serv oli heitlik. Aga lõpus mängisin jälle hästi," rääkis Kontaveit 7:5, 6:4 võidetud finaali kohta poolatari Katarzyna Piteriga.

16aastane Kontaveit spurtis juhtima 5:2 ning oli vastase pallingul ees ka 40:0. Ent ta lubas Piteri 5:5 sappa. Teises setis jäi omakorda Kontaveit 2:4 taha, kuid võitis siis neli geimi järjest.

Mõndagi ütleb fakt: Tallinnas esimese paigutusega Piter asub WTA edetabelis 363. kohal Kontaveidi 652. vastu, ometi ei tekkinud suuremat küsimust, kes on neist kõrgemal tasemel.

Kontaveit uskus, et ta mäng on pärast triumfi Orange Bowli noorteturniiril ja väärt skalbivõtte FedCupil paremaks muutunud. Lähitulevikus keskendubki ta rohkem jõuproovidele naiste klassis – järgmiseks on kalendris 25 000-line turniir Inglismaal, kus ta pääseb tänu 7. kohale juunioride rankingus otse põhitabelisse.

Tõrvatilgaks meepotis jäid korralduslikud apsud: finaali pallitüdrukud ei saanud oma tööga kuidagi hakkama, samuti häiris mängijaid harrastajate pallitagumine kõrvalväljakutel.