PETTUNUD: Kadri Lehtla on nördinud, et ta peab hooaja lõppenuks kuulutama. Foto: NordiFocus
Talisport
8. märts 2012, 07:00

Miks Eesti parimat laskesuusatajat viimasele MK-etapile ei lubata? (26)

Ruhpoldingu MMil 15 km sõidu 22. kohaga Eesti koondise esinumbriks tõusnud Kadri Lehtla tahaks head vormi realiseerida hooaja viimasel MK-etapil, kuid ei saa – alaliit saadab järgmisel nädalal Hantõ-Mansiiskisse vaid kolm meessportlast.

Kui sprint ja jälitussõit ei õnnestunud Lehtlal MMil kõige paremini, siis eilsel pikal distantsil tegi ta ilusa sõidu, saades kolme trahviminuti juures 22. koha. "Selline normaalne sõit ja kogu moos. Häirib kolmas lasketiir, kus tegin väga korraliku ja rahuliku laskmise, kuid kaks märki jäi ometi üles," võttis Lehtla etteaste kokku. "MM päris aia taha ei läinud, kuid seda, mida ootasin, ei tulnud. Hooaja kokkuvõttes õnnestus saavutada stabiilsus, kuid oleks tahtnud ka mõnda väga head tulemust."

Lehtla: "Mul pole sõnu!"

Meelis Aasmäe õpilane lootis vormi realiseerida hooaja viimasel MK-etapil, kuid sai eile ootamatult halva uudise – Hantõ-Mansiiskisse sõidavad vaid mehed. "Mul pole sõnu!" laiutas Lehtla käsi. "Plaan oli sinna minna ja mulle lubati seda. Nüüd kuulsin, et minu jaoks kohta pole."

Koondise peatreener Maris Cakars kinnitas Õhtulehele, et temal polnud Lehtla soovidest aimugi. "Mul ei ole Lehtla vastu midagi, ta esines siin väga hästi. Võttis MMilt maksimumi ja olen tema tulemuste üle rõõmus," rääkis Cakars, kes sattus hooaja alguses Lehtlaga konflikti, kuna too tahtis osaleda IBU karikasarjas, treeneri hinnangul tulnuks aga koondisele MK-karussellil punkte tuua.

Ja just punktide tõttu langes lätlase väitel otsus saata Hantõ-Mansiiskisse vaid kolm meest. "Kellelgi teisel ei ole viimaselt etapilt enam midagi püüda," selgitas Cakars, et panustatakse meestesse, sest neil on võimalus sarja kokkuvõttes võidelda Eestile järgmiseks aastaks juurde üks lisakoht MK-sarjas. "Ei naiste koondisele ega Kadri Lehtlale tee see viimane etapp head ega halba. Individuaalselt 30 sekka pole tal võimalik mahtuda ja naised on üldkokkuvõttes 18. kohal, mehed on 15. ja neil on võimalus hankida tulevaks aastaks üks koht juurde."

Cakars: palusin Kadrit viis korda

Teiseks põhjuseks on ka kauge võistluspaik: "Hantõ-Mansiiskisse sõitmine on terve epopöa. On vaja viisat ja lisaraha, sest IBU makstavad reisisummad ei kata kulutusi ära. Sestap saame kaasa võtta vaid ühe määrdemehe ja see teeb meeste olukorra raskeks."

Cakars tunneb rõõmu Lehtla heast MM-sõidust, kuid leiab endiselt, et IBU sarjale panustamine oli väär: "Näete, mis välja tuli – ma ütlesin Lehtlale hooaja alguses viis korda: Kadri, palun võistle MK-etappidel. Aga tema ei tahtnud. Ja seetõttu ei olegi tal praegu võimalust 30 sekka pürgida."