Arno Pijpers.Foto: Tairo Lutter
Jalgpall
8. märts 2012, 16:48

Pijpers: Bernhardt aitab mul meeskonda tundma õppida

Eesti U19 koondise peatreeneriks kinnitatud Arno Pijpers tõdes, et ta töökoormus on kasvanud oluliselt suuremaks kui ta Eestisse naastes arvata oskas.

„Tulin arvamusega, et veedan siin umbes pool ajast, aga nüüd on selge, et isegi täiskohast ei piisa. Naine veel ei tea - lähen korraks koju Hollandisse tagasi ja ütlen talle," muigas hollandlane.

Alaliidu tehnilise direktorina oli ta treenerivahetuse protsessi juures, aga otsuse tegi alaliidu juhatus, sõnas Pijpers. „Kui tehniline direktor, rääkisin ise Frankiga esmalt olukorrast ja edastasin info. Nägin ka kaht hiljutist mängu Belgiaga, mis polnud just parimate killast."

Eesti meeste koondise endine peatreener tunnistas: kõige raskem on just finaalturniirile eelnev aeg.

„Usun, et meeskonna tundmasaamisega ei tule probleemi - ka Frank on lubanud siin mind igakülgselt aidata. Meie vahel pole probleemi," lausus Pijpers. „Aga vahepeal oleks kindlasti vaja areneda. See saab olema meile suur väljakutse."

Noorte EM-finaalturniir pole Pijpersile põrmugi esimene kogemus. Nimelt juhendas ta kevadel 2000, vahetult enne Eestisse tulekut, Hollandi U16 koondist, kus mängisid teiste hulgas sellised tänased tähed nagu Robin van Persie, Klaas Jan Huntelaar, Rafael van der Vaart ja Johnny Heitinga. Pijpersi taktikepi all saadi toona pronksmedal.