Kadri LehtlaFoto: Mati Hiis
Talisport
10. märts 2012, 09:02

Lehtla vastulöök Cakarsile: "See on vale ja minuvastane vandenõu." (40)

Neljapäevases Õhtulehes kinnitas Eesti laskesuusatamise koondise peatreener Maris Cakars, et kuuleb ajakirjanikult esmakordselt Kadri Lehtla soovist startida Hantõ-Mansiiski MK-etapil. Tegelikult räägiti sellest juba detsembris ja otsus Lehtla saatmise kohta on mustvalgel olemas ka kõigile asjaosalistele saadetud ametlikus e-kirjas.

Eestlastest MMil parima sõidu teinud Kadri Lehtla on meeleheitel. Terve hooaeg on tal tulnud tuuleveskitega võidelda. Küll heitis Cakars Lehtlale meedia vahendusel ette keskendumist IBU karikasarjale, küll kõrvaldati ta ühel jõuproovil ootamatult teatenelikust. Teade, et MK-sarja viimasele etapile ta ei pääse, tuli järjekordse ebameeldiva üllatusena. Kuid eriti šokeeris Meelis Aasmäe õpilast viis, kuidas Cakars asju Õhtulehes serveeris. "Kuulen ajakirjaniku käest esmakordselt, et Kadri tahab seal võistelda. Võib-olla ta veel tuleb mulle sellest rääkima," sõnas toona Cakars, põhjendades Lehtla väljajätmist.

Oleks kas või ise raha leidnud

Ka alaliidu president Aivar Nigol, kes tegutses tõlgina detsembrikuisel Cakarsi ja Lehtla vahelisel vestlusel, kus hooaja plaanid paika pandi, laiutas neljapäeval käsi: kust sa, Kadri, võtsid, et võistled Hantõ-Mansiiskis?

"Mulle valetati ja minu arust on tegu minuvastase vandenõuga," märgib üdini pettunud Lehtla. Tema sõnadel on ka kinnitus. 16. veebruaril saatis laskesuusaliidu peasekretär Kristjan Oja sportlastele, treeneritele ja teistele asjaosalistele MMi ja viimase MK-etapi kohta kirja, milles on märgitud ka Hantõ-Mansiiskisse sõitjad: Indrek Tobreluts, Kauri Kõiv, Daniil Steptšenko, Kadri Lehtla, Maris Cakars ja määrdemees Jaan Kallak.

Seega Cakarsi argument "ma pole kuulnudki" variseb põrmuks. Lehtla lükkab ümber ka muid Cakarsi poolt Õhtulehele öeldud väiteid:

Et Lehtla lähetamiseks napib raha. "Arvutuste järgi jääb puudu 400 eurot, sest 1000 tuleb veel rahvusvaheliselt alaliidult (reisikulude katteks – M. R.). Selle raha oleksin leidnud oma sponsorite abiga, kui saanuks aegsalt need asjad läbi arutada."

Et Lehtlal pole mõtet Siberisse sõita, kuna MK-üldarvestuses pole tal lootustki 30 sekka jõuda ja Eesti naiskonnal pole erinevalt meeskonnast viimaselt võistluselt midagi püüda. "Laskesuusatamine on individuaalala, mitte meeskondlik punktikogumine. Mul oleks viimasel etapil olnud head võimalused mass-starti pääseda."

Et Cakars oli sel hooajal viis korda palunud Lehtlal loobuda IBU karikast ja keskenduda MK-karussellile. "Näost näkku ei ole ta kordagi palunud. See telepöördumine oli ainus kord."

Lehtla vaimujõud murdumas

Seega kui hooaja alguses heideti Lehtlale ette, et ta ei võistle MK-sarjas, siis nüüd teda lihtsalt ei lasta maailma tippudega võimeid võrdlema.

Ka mullu treeneri ja alaliiduga vägikaigast vedanud Lehtla vaimujõud hakkab murduma: "Olen suutnud siiani kõigest üle saada, aga nüüd see tundub küll olevat viimane piisk karikasse."