KAOS OLÜMPIASTAADIONIL: Panathinaikose poolehoidjate ja politsei kokkupõrge osutus sedavõrd tõsiseks ja lahendamatuks, et jalgpallimäng tuli pooleli jätta.
Jalgpall
20. märts 2012, 06:59

KOHUTAV! Jalgpall Kreeka moodi (3)

(Kreeka) jalgpall tutvustas taas varjukülge – suurrivaalide Panathinaikose ja Olympiakose mäng katkes, sest märatsevad fännid korraldasid kontrollimatu kaose.

Kui meie valmistume Tallinna jalgpalliderbiks, siis Ateena suurele duellile Panathinaikos – Olympiakos jääb Flora ja Levadia vastasseis kordades alla. Ka tekitatud kahju arvestades. Ja isegi teades, et külalisfänne mängule ei lubatudki.

Pühapäevane Kreeka liiga oodatuim mõõduvõtt katkes, kui Panathinaikose fännide kisklemine korrakaitsjatega väljus kontrolli alt. Lõpuks pisteti 57 märatsejat pokri ning veel 20 kuulati üle. Üheksa politseinikku sai vigastada, kaks tõsiselt.

Rahutused algasid enne avavilet, mil sajad piletita noored üritasid tungida staadionile. Konflikt kasvas, mistap hilines teise poolaja algus 35 minutit.

Suurimat peavalu valmistas Kreeka ajakirjanduse andmetel vipialasse pääsenud paarisajaliikmeline kapuutsides seltskond, kes ründas nuiade ja raudkangidega vaheajal märulipolitseinikke ja fotograafe.

Kui Olympiakos 51. minutil juhtima läks, läitsid Panathinaikose fännid areeni üla- ja alakorrusel tule. Rünnati ka saabunud tuletõrjebrigaade. Kohtunik Tassos Kakos otsustas mängu katkestada. Panathinaikost ähvardavad mitmed rängad karistused.