Martin Reim.Foto: Tairo Lutter
Jalgpall
13. aprill 2012, 15:24

Reim suure mängu eel: "Saame näha, mis tasemel oleme võrreldes Kaljuga!" (3)

Nõmme Kalju võimuses on laupäeval lüüa FC Flora kindlus veelgi tugevamalt võnkuma ja jätta pearivaal kindlamalt selja taha. Esimese ringi põnevusmatš algab laupäeval kell 14.00 Sportland Arenal ja kanalil TV6.

Kalju alustas hooaega 0:0 viigiga FC Levadia vastu, ent on järgmises viies matšis demonstreerinud muljetavaldavat vormi ja väravalusti ning löönud 16 väravat. Ka Flora viigistas Levadiaga, ent häbiplekina on kirjas 0:1 kaotus FC Kuressaarelt.

Võidaks Kalju Florat, astutaks rohevalgetest kolme silma kaugusele, lisaks on nõmmekatel pidamata kohtumine FC Kuressaarega. Ja on vähetõenäoline, et viikingite mõõk hooaja jooksul kaks korda nii kõvasti kärgatadab kui Flora vastu. Peaks aga Kalju ja Flora viigistama ja Levadia võitma, on kaheksa vooru järel liidrid just nemad.

"Laupäeval toimub mäng, mida ootavad kõik: Kalju, Flora ja üldse kõik jalgpallifännid!" ütles Kalju treener Fredo Getulio Aurelio. "Mängivad kaks liiga parimat meeskonda, kes jahivad kuldmedalit. See on väga suur mäng, nii Kalju kui ka Flora tahavad võtta võitu. Meil on seljataga suurepärased võidud ning me läheme kohtumist võitma! Oodata on võrratud ilma, seega ootan ka fänne staadionile 90 minutit meile kaasa elama - üheskoos võidule!"

Kalju seni edukaim väravakütt Tarmo Neemelo: "Kõva lahing kahe liidri vahel, kindlasti ootan palju publikut, ilm soosib, tuleb kompromissitu võitlus, võrdsed punktid, kumbki ei taha teisele edu anda."

Flora oli teisipäeval lähedal hooaja teisele fopaale, kui Paide vastu mängides eemaldati väravavaht Stanislav Pedõk juba 12. minutil. Saatuse irooniana tõi pealinlaste kastanid tulest välja just järvamaalane. Gert Kamsi tabamusest 79. minutil teeniti siiski kolm võidupunkti.

"Kindlasti väga tähtis kohtumine ja saame näha, mis tasemel oleme võrreldes Kaljuga. Proovime neile vastu saada, anda endast maksimum ning püsida tabeli eesotsas," kõlas Flora lootsi Martin Reimi hääles noote, mis favoriidikoorma vastastele tõstaks.

Keskväljamees Karl-Eerik Luigend: "See on nii tähtis mäng, et sõnu polegi vaja!"

Vastupidiselt hetkeseisule, kus Kaljut ja Florat võiks hinnata võrdselt tugevaiks, kuulub ajalooline ülekaal Florale. 18 omavahelisest mängust on Flora võitnud koguni 11, Kalju vaid kaks ja viik on tehtud viiel korral. Lisaks tuleb Reimil teha põnev otsus: kas mängukeelu all Pedõki asemel eelistada väravasuul terve ettevalmistuse kaasa teinud Mait Toomi või värskelt liitunud Mihkel Aksalu?

Ootuspäraselt ei kahanda see fakt Kalju fännide lusti. "Kui Nõmme Kalju valmistub mänguks koos fännklubiga, tehes mänguväliselt endast parima, et jalgpallikohtumisest saaks tõeline üritus, mis kulmineeruks suurepärase esitusega nii jalgpalliväljakul, tribüünidel kui ka poolaja show‘l, siis on kuulda, et samal ajal valmistab Flora poolehoidjatele enim probleeme küsimus, kas nende sektor asetseb ikka õlleleti lähedal, et enamus mängust oleks võimalik ikka seal veeta," kuulutas Mario Tromp.